Buradasınız: Haberita » Eğitim » ÜDS 2011 İlkbahar Dönemi Başvuruları Başladı

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (2011-ÜDS) İlkbahar Dönemi

ÜDS 2011 İlkbahar Dönemi 20 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (2011-ÜDS) İlkbahar Dönemi başvuru alımı pazartesi günü başladı. ÜDS yılda iki kez Mart ve Ekim aylarında olmak üzere Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç ayrı alanda gerçekleştiriliyor.

20 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan ÜDS 2011 İlkbahar Dönemi başvuru alımı 9 Şubat 2011 tarihinde sona erecek.

Lisans mezunu, lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfında öğrenim gören öğrenciler bu sınava girebilecek. Ancak bu öğrencilerin başvuracakları üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sınav sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekiyor.

Doçent adaylarının başarılı olabilmeleri için ÜDS’den 100 üzerinden 65 veya üzerinde bir puan almaları gerekiyor. Doktora adaylarının ise yabancı dil koşulunu karşılamaları için 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.

Ayrıca öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ÖSYM tarafından yapılan KPDS veya ÜDS’den en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olma şartı aranıyor.

ÜDS, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa ve Bişkek’de (Kırgızistan) merkezi olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2011-ÜDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2011-ÜDS İlkbahar Dönemi Kılavuzundan edinilebilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.