Buradasınız: Haberita » GPS » Taksiciler GPS İle Huzur Bulacak

Taksi Navigasyon Sistemi

Taksici cinayetleri, GPS ve Navigasyon sistemleri sayesinde önlenmeye çalışılacak.

Sabah Gazetesi’nden Zeynel YAMAN’ın haberine göre taksiler GPS ve Navigasyon sistemleri sayesinde takibe alınacak. Trafiğe çıkan 17.395 taksi, 24 saat bu sistemler sayesinde tek merkezden izlenecek.

İstanbul’da taksicileri huzursuz eden taksici cinayetleri, taksilere bu ücretsiz yerleştirilecek GPS ve Navigasyon sistemleri sayesinde önlenmeye çalışılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2008’den beri yürütülen çalışmalar neticesinde “Taksi Yönetim ve Takip Merkezi Projesi” hayata geçirilecek. İstanbul büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İSPARK tarafından yürütülecek proje 14 Ocak’a kadar İBB meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

Bu projeyle çağrı merkezi kurulacak; taksi durakları, park yerleri, araçların durak ile bağlantısı, araç takip sistemi ve elektronik ödeme çalışmaları yapılacak. Çağrı merkezi tarafından yönlendirilecek taksilerin konumları, GPS ve Navigasyon sistemi sayesinde LCD ekran üzerinden canlı olarak izlenecek.

Navigasyon sistemi ile taksiciler, trafik bilgilerini ve çağrı merkezinden gelen iş taleplerini takip edebilecekler. Herhangi bir tehlike anında, taksici alarm butonuna basarak merkeze sinyal gönderecek, GPS sayesinde aracın konumu ve araç içindeki kamera sistemi dolayısıyla görüntü merkeze ulaşacak.

Aynı zamanda bu projeyle müşteri telefonla veya internetten taksi talebinde bulunabilecek.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.