Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Şantiyelerde Yaşanan Sorunlar Tartışılıyor

İnşaat Şantiyesi

Şantiyelerde haritacılar birçok sorunla karşılaşıyor.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi haritacıların sorunlarına dokunmaya devam ediyor. 16 Ocak 2011 tarihinde saat 11:00‘de Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde “Şantiyelerde Ücretli Çalışan Harita Mühendislerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” toplantısı gerçekleştirilecek.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyelerini bizzat tek tek arayarak onlara yaklaşmaya, onları dinlemeye çalışıyor. En son, şu anda haritacıların önemli bir gündem maddesi olan LİHKAB’ı 7 Ocak 2011 tarihinde “LİHKAB’ların Meslek Alanlarımıza Etkileri” forumuyla tartışmaya açmıştı.

Şantiyelerde haritacılar birçok sorunla karşılaşıyor. Bunlara çözüm üretmek adına pazar günkü toplantı önem arz ediyor. Özellikle “esnek” çalışma saatleri bu sorunların başında geliyor. Haritacılar bu yüzden sosyal yaşantıya, dinlenmeye vakit bulamıyorlar. Yeni mezunlara iş yerlerinde yeterli özen gösterilmemesi, düşük ücretlerle sigortasız çalıştırılmaları da bir diğer önemli konu. Yıllık izinlerin kullanılmasında yaşanan sorunları da göz ardı etmemek gerekiyor.

Dayanışmanın ve birlikte üretmenin önemine değinen Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, gerçekleştirilecek bu kahvaltılı toplantılarla insanca yaşama hep beraber ulaşılabileceğini vurguluyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.