Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Prof. Dr. Tevfik Ayan Jeodezi Kolokyumu

Tevfik Ayan Jeodezi Kolokyumu

Tevfik Ayan Jeodezi Kolokyumu

İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü‘nden geçtiğimiz Ocak ayında emekliye ayrılan ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın hem yönetiminde, hem bilimsel çalışmalarında hem de mesleki etkinliklerinde görev almış olan değerli öğretim görevlisi Prof. Dr. Tevfik Ayan adına çalışma arkadaşları tarafından 5 Kasım 2010 tarihinde İTÜ İnşaat Fakültesi Konferans Salonu‘nda bilimsel bir toplantı düzenlendi.

Bilimsel toplantı Jeodezi Kolokyumu adı altında gerçekleştirildi. Çok fazla aşina olmadığımız Latince kökenli Kolokyum kavramı, “Bilimsel bir sorunu incelemek veya siyasi, ekonomik, diplomatik sorunları tartışmak için yapılan akademik toplantı.” anlamına gelmektedir.

Prof. Dr. Tevfik Ayan’ın “Kültür Kuramı Açısından Jeodezi” adlı bir ders verdiği kolokyumda, Prof.Dr. Tevfik Ayan’ın Jeodezi Bilimine katkılarını Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Prof. Dr. Onur Gürkan, Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, Prof. Dr. Erol Köktürk, Prof. Dr. Rasim Deniz gibi değerli öğretim görevlileri değerlendirdiler.

Prof. Dr. Tevfik Ayan söylemlerinde “İnsan Mühendis” kavramını dile getirmiş, mühendisliğin sadece hesap kitap işi olmadığını, mühendisin aynı zamanda sosyal sorumluluklarının da bulunduğunu vurgulamıştır.

Kolokyuma Doç. Dr. Yüksel Altıner ve Prof. Dr. Tevfik Ayan’ın doktora öğrencileri Doç. Dr. Hakan Kutoğlu, Doç. Dr. Orhan Akyılmaz, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Özlüdemir, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Acar sunumlarıyla katkıda bulundular.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.