Buradasınız: Haberita » Etkinlik » 13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı’ndan Son Gelişmeler

13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı

13. Kurultay, bu sene 18-22 Nisan 2011 tarihleri arasında Ankara Sheraton Oteli'nde gerçekleşecek.

18 – 22 Nisan 2011 tarihleri arasında Ankara Sheraton Oteli’nde gerçekleşecek olan 13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı hakkında Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Fatmagül BATUK‘tan bilgi aldık.

Bu seneki slogan dikkat çekici “Yeniden insan için”. BATUK; Kurultayda harita mühendislerine ve kamuoyuna bir ses vermek, düşündürmeye sevk etmek için böyle bir slogan belirdiklerini belirtti.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 1. Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı’nı 1987 yılında düzenlendiğinde yüksek lisans öğrencisi olduğunu ve o dönemde mesleğini tanımasında çok katkısı olduğunu anlatan BATUK, “Dikkat ederseniz 13. Kurultay düzenleniyor ve ne adında bir değişiklik oldu ne de kalitesinde düşme oldu. Bence Oda Yönetimimizin, istikrarlı tutumunun ve sürdürülebilir politika izlemesi, Meslektaşlarımızın, öğrencilerimizin katılımı ve paylaşımı çok önemli rol almaktadır.” dedi.

Gülseren Yurttaş anısına fotoğraf yarışması

Kurultayda, Gülseren YURTTAŞ anısına da bir fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Prof.Dr. Fatmagül BATUK, Kurultayların öğrencilerin mesleklerini, meslektaş olmak üzere oldukları mühendisleri ve diğer öğrencileri tanımaları ve gelecekleri ile ilgili yön çizmeleri açısından bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade etti. Öğrencilerin bilim dünyasında ne gibi gelişmeler olduğunu, bilim insanlarının neleri araştırdığını, kurumların, şirketlerin projelerini hızlı bir şekilde öğrenebileceklerini belirten BATUK, öğrencilerin örgütlü yaşamanın değerini anlayabilmeleri açısından kurultayın önemini vurguladı.

Prof.Dr. Fatmagül BATUK mezunlar açısından kurultayı, “Harita Mühendisleri açısından Kurultaylar; uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşlarımızla görüşmek, yaptığımız çalışmaları paylaşmak, çözemediğimiz problemleri tartışmak, sorunlarımızı, toplumun sorunlarını konuşarak çözüm yolları aramak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri kısa zamanda topluca görmek ve öğrencilerle bağ kurmak açısından önemli.” şeklinde yorumluyor.

Kurultayların oturmuş kuralları ve bir yönergesinin olduğunu söyleyen BATUK, Yürütme Kurulu olarak;  HKMO Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu ile birlikte Kurultay’ da yapılacak oturumları, panelleri, teknik, sosyal ve kültürel etkinlikleri belirlediklerini ve organize ettiklerini, yakın zamanda içeriğin tam olarak açıklanacağını ifade etti.

Kurultay kapsamında; mesleki anlamda yaşanan deneyimlerin farklı bir bakış açısı ile paylaşımı amacıyla bir iş kazasında üzücü bir şekilde kaybettiğimiz Harita Mühendisi Gülseren Yurttaş anısına, Harita Mühendislerinin ve yakınlarının katılabileceği “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bir fotoğraf yarışması düzenleniyor. Prof.Dr. Fatmagül BATUK konuyla ilgili olarak, “Bu konu yaşam için çok önemli, en büyük amacımız Gülseren’i unutturmamak ve başka Gülseren’ler olmamasına, canlıların kaliteli yaşamasına katkıda bulunmak. Biraz da fotoğrafa ilgiyi arttırmak.” dedi.

Ayrıca kurultayda konusu “Dünyayı Kâğıda İzdüşürenler” olan bir komposizyon yarışması da düzenleniyor. BATUK, yarışmanın amacını; “Harita Mühendisliği (Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği) eğitimi almış, ürettikleri mekân ve konum bilgisini çok sayıda işkolunda topluma sunarak önemli bir disiplini oluşturan meslek insanlarını ve yaptıkları işi, bu mesleği seçmesi olası gençlerimizin tanımasına katkı sağlamaktır.” şeklinde açıklıyor.

Prof.Dr. Fatmagül BATUK son olarak, “Genişletilmiş bildiri özetleri sistemimize ulaşmaya başladı. Bilim Kurulunda yer almak isteyen arkadaşlarımız, hocalarımız geri dönüşlerini tamamlamak üzere. Öğrencilerimiz için organizasyonlar yapılmakta. Sponsorluk kalemlerini belirledik. Kurultayı en iyi bir şekilde gerçekleştirmek üzere diğer çalışmalarımız da devam ediyor.” dedi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.