Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Önemli Bir Çalıştay Daha Okan Üniversitesi’nde

Arazi Yönetimi

Çalıştay iki gün sürecek; 5 oturum, bir panel ve forum ile gerçekleştirilecek.

Türkiye’de Sürdürülebilir Arazi Yönetimi Çalıştayı 26-27 Mayıs 2011 tarihinde Tuzla’da Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Çalıştayın temel amacı, ülkemiz adına sürdürülebilir Arazi Yönetimi için; konunun teknik, hukuksal, ekonomik ve sosyal boyutlarını ortaya koyarak bir model üretme sürecini başlatmak olarak ifade ediliyor.

Çalıştay iki gün sürecek; 5 oturum, bir panel ve forum ile gerçekleştirilecek. Çalıştayda Arazi Yönetiminin Temel İlkeleri, Türkiye’de Arazi Mevzuatı/ Politikaları, Kırsal Arazi Düzenlemesi, Kentsel Arsa Düzenlemesi, İmar Uygulamaları, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Uygulamaları, Kıyı/Havza Alanlarında İmar Uygulamaları, Deniz Kadastrosu, Taşınmaz Mal Değerlemesi gibi konular ele alınacak.

Çalıştay programı çağrılı bildirilerden oluşacak. Çalıştayda sunulan ortak bildiriler, daha sonra, basılı kitap haline getirilerek yayınlanacak.

Çalıştayda bildirileriyle üniversitelerden değerli akademisyenler yer alacak. Tahsin Yomralıoğlu, Halil Erkaya, Engin Gülal, Nihat Enver Ülger, Savaş Durduran, Taşkın Kavzoğlu bunlardan bazıları.

Çalıştaya katılım ücreti 100 TL, öğrencilere ücretsiz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.