Buradasınız: Haberita » Eğitim » 3 Ay Tam 180 Saatlik Bir Mesleki Eğitim Programı Başlıyor

Ülkemizde güncel ve doğru harita ve coğrafi bilgiye olan ihtiyaç her geçen gün hızla artıyor. Bu ihtiyaca yönelik kullanılan yöntemlerden biri de sayısal fotogrametrik harita üretimi. Mescioğlu Bilgi Teknolojileri Yazılım ve Müşavirlik A.Ş bir ilki gerçekleştirmek üzere üniversitelerle işbirliği yaparak fotogrametrik harita üretimini gerçekleştirecek nitelikli teknik eleman ihtiyacına çözüm getirmeyi hedefliyor. İlki Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilen “Fotogrametrik Kıymetlendirme Operatörlüğü Sertifika Programı”nın şimdiki durağı ise Selçuk Üniversitesi.

“Fotogrametrik Kıymetlendirme Operatörlüğü Sertifika Programı” toplam 180 saat ve yaklaşık 3 ay sürecek. 180 saatin sadece 30 saati (2 hafta) kuramsal eğitim diğer 150 saat (10 hafta) ise uygulamalı eğitimi kapsıyor. Eğitimin kuramsal kısmı üniversite, uygulama kısmı ise Mescioğlu Bilgi Teknolojileri Yazılım ve Müşavirlik A.Ş tarafından gerçekleştiriliyor.

Eğitim programının içeriğine buradan erişebilirsiniz.

"Fotogrametrik Kıymetlendirme Operatörlüğü Sertifika Programı" toplam 180 saat ve yaklaşık 3 ay sürecek.

“Fotogrametrik Kıymetlendirme Operatörlüğü Sertifika Programı” toplam 180 saat ve yaklaşık 3 ay sürecek.

Programın Eğitim Genel Koordinatörü Dr. Mustafa ÖNDER’den sizler için detayları öğrendik. Mescioğlu Bilgi Teknolojileri Yazılım ve Müşavirlik A.Ş’nin İş Geliştirme Yöneticisi olan Dr. Mustafa ÖNDER, 30 senesi kamu sektörü, 10 senesi özel sektör olmak üzere 40 senelik mesleki birikime sahip. ÖNDER, sadece ülkemizde değil uzaktan algılama ve fotogrametri alanında uluslararası camiada da 13 yıl boyunca ülkemizi temsil etti. ÖNDER’in akademik yönü de bulunuyor, 27-28 yılı aşkın süre ile başta Hacettepe üniversitesi olmak üzere Anadolu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kara Harp Okulu ve Harita Yüksek Teknik Okulunda akademisyenlik yaptı.

“Hem lisans hem de önlisans eğitiminde uygulamada eksikler görülüyor.”

Sektörün yumuşak karnı fotogrametri diyen ÖNDER, “Fotogrametri kuramsal eğitimin yanı sıra uygulamayla pekiştirilmediği sürece boşlukta kalıyor. Üniversitelerimizde kuramsal eğitim yeteri kadar veriliyor bu yüzden biz de eğitim programında kuramsal eğitimde bilgileri hatırlatmayı amaçlıyoruz. Uygulamada ise üniversitelerimiz gerek zaman gerek donanım yetersizliği gerekse müfredat yoğunluğu nedeniyle eksik kalabiliyor. Hem lisans hem de önlisans eğitiminde bu açıkça görülüyor. Biz bu eğitimde her kursiyere bir alet sağlamaya çalışıyoruz ve en uzman operatörlerimizle eğitim veriyoruz.” dedi.

“Eğitim öncesinde stereo görüş testi ve mülakat gerçekleştiriyoruz.”

Tamamen eğitime hazır bir eğitim grubu kurmayı hedeflediklerini ifade eden ÖNDER, “Eğitim öncesinde önkayıt alıyoruz ve stereo görüş testi uyguluyoruz çünkü eğitim başladıktan sonra böyle bir kusur ortaya çıkarsa verilen eğitimin anlamı kalmaz. Tamamen eğitime hazır bir eğitim grubu kurmak istiyoruz ve bu sebeple adayları mülakata tabi tutuyoruz.” dedi.

Eğitimin kuramsal kısmı üniversite, uygulama kısmı ise Mescioğlu Bilgi Teknolojileri Yazılım ve Müşavirlik A.Ş tarafından gerçekleştiriliyor.

Eğitimin kuramsal kısmı üniversite, uygulama kısmı ise Mescioğlu Bilgi Teknolojileri Yazılım ve Müşavirlik A.Ş tarafından gerçekleştiriliyor.

“Şirket olarak eğitim programından hiçbir maddi beklentimiz yok.”

Mustafa ÖNDER, şirket olarak eğitim programından beklentilerini şöyle aktarıyor:

“Şirket olarak eğitim programından hiçbir maddi beklentimiz yok. Sadece ileride şirketimize ve sektörümüze kazandırabilecek elemanları yaratma amacındayız. Eğitimden elde edilen gelirin %85-90’lık kısmı üniversitelerin döner sermayesine aktarılıyor. Geri kalan kısmı ise bu programda eğitmenliği üstlenmiş uzman operatörlerimize veriliyor. İşin bizim açımızdan en büyük özelliği Türkiye’de sektörümüzle ilgili bir ilki gerçekleştirmek. Bu konuyla ilgili sektörün yeni teknolojiyle bütünleşmiş, işin içerisine girecek genç eleman ihtiyacı var. Biz de buna istinaden en son donanım ve yazılımla genç bir jenerasyon yetiştirmeyi arzuluyoruz.”

“40 yılımın 3 yılı fotogrametrik kıymetlendirme operatörlüğü ile geçti.”

Temel altlığının ‘Fotogrametrik Kıymetlendirme Operatörlüğü’nden geldiğini söyleyen ÖNDER,”40 yılımın 3 yılı fotogrametrik kıymetlendirme operatörlüğü ile geçti. Bu sayede bunun üzerine birşeyler inşaa etmede hiç zorluk çekmedim. Birçok görevde bulundum ama temel altlığım buydu ve bununla da gurur duydum. Tepeden inme bir iş öğrenilmez. Ayağınızı sağlam yere basmak sizi sektörde daha güçlü kılıyor. Bu tecrübe sayesinde operatörden bir iş isterken empati kurabiliyorsunuz hem onu daha iyi anlayabiliyor hem iş açısından performans analizinizi daha iyi yapabiliyorsunuz.” dedi.

“10 müracaat gelir mi derken 24 müracaat geldi.”

Mustafa ÖNDER, Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilen ilk eğitimden bahsederken, “Eğitim ücreti Hacettepe Üniversitesinin döner sermayesinin beklentisi çerçevesinde oluşturuldu. Eğitimin paralı olması bize başvuru konusunda soru işareti oluşturdu. Programın gerçekleşebilmesi için en az 10 öğrenci olması gerekiyordu. Önkayıtta 24 müracaat oldu. Bunun 8’inin bir kısmı kendi vazgeçti bir kısmı mülakat dolayısıyla elendi. Harita mühendisleri ve teknikerlerine ağırlık verdik. Oran olarak kursiyerlerimize bakıldığında %40’ı tekniker, %40’ı mühendis, %20’si ise meslek dışından ama sektörün içinde olan kişilerdi.” dedi.

ÖNDER, "Eğitim öncesinde stereo görüş testi gerçekleştiriyoruz." dedi.

ÖNDER, “Eğitim öncesinde stereo görüş testi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Bir önceki eğitim programına göre daha iyi bir eğitim programı oluşturduk.”

Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilen eğitimi sonunda yaptıkları anketler neticesinde programı daha geliştirdiklerini söyleyen ÖNDER, “Hem biz hem de üniversite ayrı anketler yaptık. %85 memnuniyet oranı çıkması bizi mutlu etti. İlk eğitimimiz olduğu için eksiklerimiz olması doğaldı. Kursiyerlerimizden bizi her yönden eleştirmelerini istedik. Anketlerden çıkan sonuçlar neticesinde daha iyi eğitim programı oluşturmaya çalıştık. ” dedi.

ÖNDER, kursiyerlerin istihdamı konusunda ise “Özel sektör iş durumuna göre istihdam eder. Yoğun iş dönemlerimizde kursiyerlerimize öncelik tanıyacağız. Ayrıca başka firmalara da başarılı kursiyerlerimizi önereceğiz.” dedi.

Eğitimle ilgili Kısa Bilgiler

Ön Kayıt İşlemleri : 19 Eylül – 30 Eylül 2016

!!! İlanda belirtilen son başvuru tarihi 30 Eylül 2016 fakat Haberita referanslı başvurularda son başvuru tarihi 4 Ekim 2016.

Mülakat ve Kesin Kayıt : 03 Ekim – 07 Ekim 2016 Mülakat ve Kesin Kayıt

Eğitim Toplam Saat : 180 Saat

Kuramsal Eğitim : 30 Saat (2 Hafta)

10 Ekim – 21 Ekim 2016 Kuramsal Eğitim (S.Ü. Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Saat: 18:00 – 21:00)

Uygulama Eğitimi : 150 saat (10 hafta)

24 Ekim – 30 Aralık 2016 Uygulama Eğitimi (S.Ü. Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Saat: 18:00 – 21:00)

Eğitim Ücreti : 3000 TL

Ayrıntılı bilgi için;

http://www.mescioglu.com.tr

http://fotokurs.selcuk.edu.tr

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.