Buradasınız: Haberita » Etkinlik » LİHKAB’lar Yarın Şişli Belediyesi Konferans Salonu’nda Değerlendiriliyor

LİHKAB Forumu

"LİHKAB'ların Meslek Alanlarımıza Etkileri" forumu Şişli Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

LİHKAB’ların Meslek Alanlarımıza Etkileri” forumu Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından yarın saat 16:00‘da Şişli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Forumda, kurulduğu günden bu yana tartışmaya neden olan Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Büroları (LİHKAB) hakkında son dönemde yaşananlar, mevcut olan sorunlar ve LİHKAB’ın meslek alanımıza yansımaları değerlendirilecek.

“LİHKAB’ların Meslek Alanlarımıza Etkileri” forumunun yürütücülüğünü Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Tevfik Özlüdemir yapacak. Şişli Belediyesi Konferans Salonu’nun açık adresi; Şişli Belediye Başkanlığı Binası Büyükdere Cad. No:100 Kat:15 Esentepe-Şişli/İstanbul.

16/6/2005 tarih ve 5368 sayılı kanun ile; tescile konu olmayan işlerin yapım ve kontrol, tescile konu işlerin yapım sorumluluğu Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisi Büroları’na verilmişti.İlgili yönetmelik 26867 sayılı Resmi Gazete’de 5 Mayıs 2008 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. O dönemden bu yana bu konu hakkında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası bir çok görüş beyan etti. Özellikle lisans sınavı ve uygulamalar hakkında tartışmalar hala devam ediyor.

Yürürlükte olan yönetmeliğe göre; Lisans sahibi olabilmek için Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’na kayıtlı bulunma, kamu veya özel sektörde harita ve kadastro mühendisi olarak en az beş yıl çalışmış olma gibi şartlar aranırken, Lisanslı harita kadastro mühendislik bürosu açabilmek için ise Lisans sınavında başarılı olmak, talep edilen yerlerdeki başarı sıralamasına girmek ve bu yönetmeliğin 21. ve 22. maddelerinde belirtilen şartları taşıdığını belgelendirmek gerekiyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.