Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Kalkınma Bakanlığı İçin Başvuruda Son Gün Yaklaşıyor

Kalkınma Bakanlığı, 50 adet Planlama Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Bunlardan 1 tanesi de harita mühendisi. Bu kadrolar Genel İdare Hizmetleri sınıfının 8 ve 9 uncu derecelerine atanacak.

Planlama Uzman Yardımcısı alımı yazılı ve sözlü sınav ile sonuçlanacak. Planlama Uzman Yardımcılığı Sınavına katılabilmek için özet olarak; devlet memuru olma şartlarına uymak, 35 yaşını doldurmamış olmak, İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış olan YDS‘den en az 70 puan almış olmak gerekiyor ve bunlara ek olarak, 5-6 Temmuz 2014 veya 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan KPSS’ye katılmış olup, harita mühendisleri için KPSSP4 puan türünden 70 puan üzeri alan ilk 20 aday yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Adayların, başvurularını 30 Kasım 2015 günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar yapmaları gerekmektedir.

Adayların, başvurularını 30 Kasım 2015 günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar yapmaları gerekiyor.

Not: KPSSP4 puanının hesabında Genel Yetenek – Genel Kültür sınavı ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı kullanılıyor. Genel Yetenek testi % 50, Genel Kültür testi % 40 ve YDS % 10 oranında etkili oluyor.

Ancak son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylar da yazılı sınava katılmaya hak kazanacak. Sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi 7 Aralık 2015 tarihinden itibaren www.kalkinma.gov.tr internet adresinden yayınlanacak.

Adayların, başvurularını 30 Kasım 2015 günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar yapmaları gerekiyor.

Sınav başvurusu için tıklayınız…

Yazılı sınav 20 Aralık 2015 Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacak. Adayların sınava girecekleri adresler 14 Aralık 2015 gününden itibaren www.kalkinma.gov.tr internet adresinden ve Kalkınma Bakanlığı binası girişine asılacak ilan ile duyurulacak, ayrıca tebligat yapılmayacak.

Sözlü sınav tarihi www.kalkinma.gov.tr internet adresinden ve Kalkınma Bakanlığı binası girişine asılacak ilan ile duyurulacak. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Giriş Sınav Komisyonu Başkan ve Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şart.

Sınavın nihai başarı listesi, adayların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.