Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Harita Mühendisi Alımı

Devlet Personel Başkanlığının internet sitesindeki ilana göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 76 memur alımı gerçekleştirecek, bunlardan 1 tanesi de harita mühendisi. Alımı yapılacak olan harita mühendisinin görev yeri ise Ankara olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmelik”in hükümleri uyarınca sözlü sınav sonrası bakanlık tarafından açıktan atama yapılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1 adet harita mühendisi alımı gerçekleştirecek.

Adaylar başvurularını 1 Şubat – 10 Şubat tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak yapabilecekler. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değil. Bakanlığa posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Sözlü sınavlar ise 24 Nisan – 28 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınavda adayın; “kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve  inandırıcılığı; bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yüz tam puan üzerinden değerlendirilecek.

Başvuruda bulunacak olan adayların ilanın genel ve özel şartlarını taşımaları gerekiyor. Genel şartlarda;

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olma
-Lisans mezunları için 2016 yılı KPSSP3, ön lisans mezunları için 2016 yılı KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSSP94 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olma

maddeleri yer alıyor.

Harita mühendisleri için özel şartlarda ise;

Fakültelerin “Harita Mühendisliği” bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmaları maddesi yer almakla birlikte adayların, söz konusu bölüme denk sayılan bir bölümden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekiyor.

Söz konusu olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıktan personel alım ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.