Buradasınız: Haberita » CBS » ERDAS IMAGINE 2011 Artık Hazır

ERDAS IMAGINE 2011

ERDAS IMAGINE 2011, yenilenen menüsü ile daha ergonomik bir kullanım sunuyor.

ERDAS firması yeni ERDAS IMAGINE uygulamasının 2011 sürümünü tanıttı ve artık indirilmeye hazır. Kısaca ERDAS IMAGINE, birçok görüntü zenginleştirme ve analizi araçlarını CBS ve Uzaktan Algılama alanlarında çalışanlar için tek bir pakette sunan popüler bir ürün.

Yeni ERDAS IMAGINE 2011 sürümü ile birlikte paralel dağılımlı işlem modeli kullanılarak; görüntü analizi, paralel veri işleme ve yorumlama, iki görüntü arasındaki değişimi veren hesaplar vb. işlemlerde daha hızlı sonuçlar elde edilebiliyor. Bunun yanında duyurulan ve kullanıcıların uzun zamandır beklediği özellik ise, Google Earth ve Microsoft Bing Maps haritalarının artık değişim analizi veya sınıflandırma gibi işlemlerde harita altlığı olarak kullanılabiliyor olması oldu.

Yenilenen menüsü ile daha ergonomik bir kullanım sunan ERDAS IMAGINE 2011, “ShoeBox” olarak adlandırılan araç çubuğu ile bir projeye ait tüm dosyalara kolay erişim sunarak her şeyin kullanıcının elinin altında olmasını sağlıyor. Ayrıca LiDAR gibi veri elde etme yöntemleri ile elde edilen 3 boyutlu veriler, uydu görüntüleri ile birlikte kullanılarak görüntüler üzerinde yükseklik ölçmeleri yapmayı ve sonuçları kolayca etiket olarak eklemeyi sağlıyor. Artık yapılan bu çalışmalar kolayca Microsoft Word, Excel veya PowerPoint uygulamaları ile hazırlanan çalışmalar içine “metadata” verileriyle birlikte eklenebiliyor.

Özellikle WorldView-2 uydusundan alınan görüntüler için tanıtılan “Hyperspherical Color Space (HCS)” aracı ise çok kanallı uydu görüntüleri için görüntü zenginleştirme ve geometrik düzeltmede avantaj sağlıyor. Öne çıkan diğer yeni özellikler arasında ise; daha iyi 64bit desteği, Microsoft Yazı Tipi desteği ve daha gelişmiş ERDAS Apollo desteği sıralanabilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.