Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » EPDK’dan Harita Mühendisi Alımı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 17 – 24 Nisan 2017 tarihleri arasında Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığının internet sitesindeki ilana göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 20 enerji uzman yardımcısı alacak, bunlardan 2 tanesi de harita mühendisi.

Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı’nın başvuru tarihleri 17-24 Nisan 2017.

Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı’na 17 – 24 Nisan 2017 tarihleri arasında başvuru yapılabilir.

Sınava katılma şartlarında iki madde özellikle dikkat çekiyor.

Birincisi sınava katılabilmek için adayın 01.01.2017 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

İkincisi harita Mühendislerinin son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış, (A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS), KPSSP5 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmaları ve bu puanla harita mühendisleri arasında yapılacak sıralamada ilk 8’e girmeleri gerekiyor çünkü ayrılan kontenjanın 4 katı aday sınava çağırılacak. (En son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağırılacak.)

Not: KPSSP5 puanının hesabında Genel Yetenek – Genel Kültür sınavı ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı kullanılıyor. Genel Yetenek testi % 50, Genel Kültür testi % 30 ve YDS % 20 oranında etkili oluyor.

Giriş sınavına katılabilmek için adayların, 24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 23:59‘a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan “Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde elektronik ortamda doldurmaları gerekiyor.

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi en geç 10 Mayıs 2017 tarihine kadar Kurum internet adresinde ilan edilecek.

Giriş Sınavına çağrılanlar, 03/09/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınava alınacaklar.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şart.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.