Buradasınız: Haberita » Dünyadan » En Cüsseli Sanatçı “Dünya”

En Cüsseli Sanatçı “Dünya”

En Cüsseli Sanatçı “Dünya”

Dünyayı sanat eserleriyle süslüyoruz ama dünyanın sanatçı kimliğini hiç konuşmuyoruz. İşte bu sanatçıyı NASA ve Amerika Jeolojik Araştırma Kurumu fark etti ve Landsat 5, Landsat 7 uydularından elde ettikleri görüntüleri artık internet üzerinden paylaşıyorlar. Dünya, bulut oluşumları, kıyılar, dağlar, adalar, deltalar, buzullar, nehirlerin uzaydan görülen çarpıcı doku ve parlak renkleri ile adeta bir sanat eserini andırıyor.

Sanat Eseri Olarak Dünya  (The Earth As Art) olarak adlandırılan bu serginin üçüncüsü aynı zamanda Capitol Hill ABD Milli Kütüphanesinde de yer alıyor. Bu çalışmalarla ilgili olarak Amerika Jeolojik Araştırma Kurumu öğretim üyesi Matt Larsen, “Yeryüzünün bu muhteşem portreleri dünya hakkında daha fazlasını öğrenmek için bizi cesaretlendiriyor.” diyor.

NASA tarafından kontrol edilen uydulardan 1972’den günümüze görüntü alımı yapılmaktadır. Landsat görüntülerinde evleri göremeyebilirsiniz ancak insan yapımı büyük objeleri görülebilirsiniz. Landsat uydularından 37 senedir elde edilen görüntüler tarihte bir eşi daha olmayan en geniş, en kaliteli arşivdir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.