Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Dünya CBS Günü Etkinliği Düzenlendi

İTÜ Taşkışla Yerleşkesi

Dünya CBS Günü İTÜ Taşkışla Yerleşkesi'nde düzenlendi.

Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü her yıl coğrafya haftası içerisinde Kasım ayının üçüncü Çarşamba günü 100’ün üzerinde ülkede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Ülkemizde de her yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Mekansal Bilişim ve CBS Komisyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Dünya CBS Günü etkinliği, bu yıl 1 Aralık 2010 tarihindeA-109 no‘lu Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Geçen sene Başarsoft Genel Müdürü Alim KÜÇÜKPEHLİVAN ve SAMPAŞ Proje Uygulama Müdürü Mehmet PAZARCI gibi özel sektör temsilcilerinin de sunumlarının yer aldığı etkinlikte, bu sene konuşmacılar ağırlıklı olarak akademisyenlerdi.

İki teknik oturumdan oluşan ve beş konuşmacının yer aldığı etkinlikte, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Sadık Toprak “CBS‘nin Suç Analizinde Kullanımı” sunumu ile dikkat çekti.

Etkinlikteki diğer konuşmacılardan İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çelik “CBS İçin Konum Bilgisi Üretiminde Gerçek Zamanlı GNSS Ağlarının Avantajları”,  İller Bankası Genel Müdürlüğü Şehircilik Dairesi Başkan Yardımcısı Necati Evren “Halihazır Haritaların CBS Ortamında Üretilmesi”,  İTÜ Geomatik Mühendisliği öğretim üyelerinden Elif Sertel  “Uzaktan Algılama Verilerinin CBS‘de Kullanım Olanakları”, YTÜ Harita Mühendisliği Bölümü Fotogrametri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatmagül Batuk ise “CBS‘de Disiplinler arası Çalışmalara Örnekler” başlıklı sunumuyla yer aldı. Etkinlik sunumların ardından kokteyl ile son buldu.

Hızla gelişen Coğrafi Bilgi Sistemlerini daha geniş kitlelere bilinçli bir şekilde ulaştırma amacıyla düzenlenen Dünya CBS Günü ile ilgili Dünya’daki diğer etkinliklere de göz atmak için www.gisday.com ve Youtube’da GISDayTV gibi internet siteleri ziyaret edilebilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.