Buradasınız: Haberita » Dünyadan » CBS’de Kablosuz ve Web Teknolojileri Sempozyumu

Kyoto Üniversitesi Shiran Kaikan

Sempozyumun yapılacağı Shiran Kaikan binası

10. Coğrafi Bilgi Sistemleri’nde Kablosuz ve Web Teknolojileri Sempozyumu 3-4 Mart 2011 tarihleri arasında Japonya’da Kyoto Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sempozyumda, mekansal bilgiye erişim ve mekansal bilginin analizinde internetin ve kablosuz teknolojinin sunduğu yeni imkanlar ele alınacak.

Kablosuz ve internet teknolojisinin gelişmesi mekansal bilginin kullanımına ve işlenmesine olan ilgiyi artırıyor. Bu durum CBS’ de yeni sorunları ve fırsatları beraberinde getiriyor. Sorunların aşılması ve yeni fırsatların değerlendirilmesi açısından sempozyum önem taşıyor.

Organizasyon başladığı yere geri dönüyor, Kyoto Üniversitesi 10 yıl önce birinci CBS’ de Kablosuz ve Web Teknolojileri Sempozyumu’nu düzenlemişti. Bu seferki organizasyon FTW ve Kyoto Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Japonya, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları’ndan, turistik amaçlı geziler için vize istemiyor. Organizasyonun gerçekleştirileceği Kyoto ise, 794’ten 1868’e Japonya’nın başkenti olan, tarihi yapısını yitirmemiş ve Japonya’nın turizm merkezi niteliğinde bir şehir.

Organizasyonla ilgili daha ayrıntılı bilgiye etkinlik websitesinden erişilebilir.

CBS’de Kablosuz ve Web Teknolojileri Sempozyumu

CBS’de Kablosuz ve Web Teknolojileri Sempozyumu'nun 10.'su 3-4 Mart tarihlerinde Japonya'da gerçekleştirilecek.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.