Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Hangi CBS Şirketi İlk 50 Teknoloji Şirketi Arasında Yer Aldı?

Başarsoft Deloitte

Başarsoft, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında yer aldı.

Başarsoft, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında yer aldı. Deloitte’nin Teknoloji Fast 50 Türkiye 2010 programı sonuçlarına göre Başarsoft, teknoloji alanında yükselen trendini tescillemiş oldu.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2010 programı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlendi.

Başarsoft Genel Müdürü Alim KÜÇÜKPEHLİVAN konuyla ilgili Haberita’ya özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 4-5 yıldır düzenli olarak büyüdüklerini anlatan Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, “Yaklaşık 4-5 yıldır düzenli olarak büyüyen bir şirketiz. Geçen yıl resmi muhasebe kayıtlarımıza göre Deloitte’nin bizden istediği bilgileri kendilerine ilettik. Birçok teknoloji firması Deloitte’ye başvurdu, yapılan değerlendirmeler sonunda ilk 50 firma içerisinde yer almak bizi mutlu etti.” dedi.

Teknoloji ürettiklerini ve bunu büyük titizlikle yaptıklarını vurgulayan KÜÇÜKPEHLİVAN, “Teknoloji Fast 50 Türkiye 2010 programı’nda ilk 50 içerisinde yer alarak büyümemizi Deloitte tarafından tescillemiş olduk. Uluslar arası yayınlanan bir liste olduğu için yurtdışından ilgilenen yatırımcılarında dikkatini çekmiş olduk.” dedi.

Peki, şirketler hangi kriterlere göre listeye giriyorlar?

Teknoloji Fast 50 listeleri şirketlerin son 5 yıldaki net satış gelirlerindeki büyümeye göre belirleniyor. Ayrıca aday olmak için, teknoloji şirketlerinin ilk yıl en az 50.000 Euro, beşinci yıl ise en az 800.000 Euro net satış gelirine ulaşması ve merkezlerinin Türkiye’de yerleşik olması gerekiyor.

Listede, son beş yılda %4967 oranında büyüme kaydeden Promer birinci oldu. Promer’i %4515 büyüme ile Digital Planet ve %2394 ile Sahibinden.com takip etti.

Başarsoft’un da aralarında bulunduğu 50 şirket ve yöneticileri Deloitte Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast500 listesine de aday oldular.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.