Buradasınız: Haberita » Etkinlik » CBS Sektörünün Önemli Konferansı : 10.MapInfo Kullanıcıları Konferansı

10. MapInfo Kullanıcıları Konferansı, 26 Kasım 2015 tarihinde Ankara’da Meyra Palace Hotel’de gerçekleştirildi. Geniş çaplı katılımın olduğu konferansa 26 farklı ilden yaklaşık 800 kişi katıldı. Konferansa çoğunluğu bakanlıklar, altyapı ve iletişim firmaları, maden firmaları, bankalar, kargo firmaları, üniversitelerden olmak üzere 204 farklı kurum ve kuruluştan katılım oldu.

Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, sene sonunda Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN'ın Genel Müdür olacağını açıkladı.

Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, sene sonunda Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN’ın Genel Müdür olacağını açıkladı.

Açılışta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CBS Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doçent Hüseyin BAYRAKTAR, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin ÇEPNİ, Başarsoft’un Genel Müdürü ve CEO’su Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, Başarsoft Genel Müdür Yardımcısı Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN konuşma yaptı.

Başarsoft’un 18.yılında gerçekleşen 10. konferans’ın açılış konuşmasında Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, sene sonunda Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN’ın Genel Müdür olacağını açıkladı.

İlk oturumda MapInfo Pro Global Üretim Müdürü Tom PROBERT ve EMEA Ön SatışPartner Müdürü Andy MILLARD, sunumlarında MapInfo yazılımındaki son gelişmelerden, yeniliklerden bahsettiler. İkinci ve diğer oturumlarda ise Başarsoft’un birçok kurumla gerçekleştirdiği CBS projeleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Başarsoft’un Genel Müdür Yardımcısı Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN konferans, CBS sektörü ve Başarsoft ile ilgili Haberita‘ya özel açıklamalarda bulundu.

“MapInfo Kullanıcı konferansı dünyada CBS sektörünün önemli konferanslarından biri haline geldi.”

Konferans aralarında katılımcılar birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.

Konferans aralarında katılımcılar birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.

Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN, MapInfo Kullanıcı konferansının dünyadaki en büyük MapInfo konferansı olduğunu ve konferansın dünyada CBS sektörünün önemli konferanslarından biri haline geldiğini belirtti. Konferansın geldiği bu noktayı MapInfo Pro Global Üretim Müdürü Tom PROBERT de özellikle konuşmasının başında vurguladı.
Konferansa SAP, Microsoft, Oracle gibi köklü firmaların sponsor olduğunu söyleyen Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN, konferansın içeriğine de değinerek, “Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili birçok firmadan, devlet kurumlarından ve yurtdışından gelen yetkililer teknolojideki son yenilikler ve MapInfo ile yaptıkları projelerde elde ettikleri deneyimleri sunumlar ile paylaştılar.” dedi.

CBS sektörünün geldiği son durum ile ilgili Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN, Coğrafi Bilgi Sistemlerini artık kurumların CBS birimlerinden çıkarak tüm kurum tarafından kullanılan bir sistem haline geldiğini, artık müşteri hizmetlerinin, çağrı merkezinin, arıza ve bakım ekiplerinin SCADA merkezi birer CBS kullanıcısı haline geldiğini ifade etti. Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN, “CBS sektörü bu kadar hızlı hayatımıza girdiği ve birçok alanda karşımıza çıktığı için uzmanlaşma arttı.” dedi.

“Başarsoft sektörde öncü durumda bir paya sahip ve sektörün ilerlemesi için lokomotif konumda.”

Gün boyunca gerçekleştirilen sunumlarla katılımcılar bilgilendirildiler.

Gün boyunca gerçekleştirilen sunumlarla katılımcılar bilgilendirildiler.

Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN Başarsoft’dan bahsederken, Başarsoft’un sektörde öncü durumda bir paya sahip olduğunu ve sektörün ilerlemesi için lokomotif konumda olduğunu söyledi. Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN, buna paralel olarak Başarsoft’un CBS uzmanları yetiştirmek, yetkili kişileri bilgilendirmek, üniversitelere destek vermek üzere geri dönüş beklemeden birçok yatırım yaptığını ve bunun da konferanslara ilgi duyan kitleyi arttırdığını ifade etti. Konferansların birçok uzman ve ilgili kişi için sektör ile ilgili önemli bilgiler içerdiğine değinen KÜÇÜKPEHLİVAN, bunun sonucunda her sene katılımcı sayısının katlanarak arttığını vurguladı.

Tuncay KÜÇÜKPEHLİVAN bundan sonraki süreçten bahsederken “Seneye CBS sektörünün Başarsoft ile beraber çok daha büyüyeceğini ve bu konuda uzman kişilerin artacağını düşünüyoruz. Yeni konferanslarımızda daha çok katılımcı, daha çok yetkili kişi ve çok daha iyi bir organizasyon planlıyoruz.” dedi.

Konferansta katılımcılara Navigasyon cihazlarından uydu görüntüsüne, akıllı saatlerden tabletlere kadar çeşitli hediyeler verildi.

MapInfo Kullanıcıları Konferansı’nın ilki 2003 yılında düzenlendi.

MapInfo Kullanıcıları Konferansları ile ilgili ayrıntılı bilgi, sunumlar, fotoğraflar ve videolar için tıklayınız…

Ayrıca Mapinfo Kullanıcıları Konferanları ile ilgili katılımcı görüşlerine buradan ulaşabilirsiniz…

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.