Buradasınız: Haberita » Eğitim » Yeni Harita Mühendisliği Bölümü

Muş Alparslan Üniversitesi

MŞÜ de harita mühendisliği olan üniversiteler arasına katılacak.

Ülkemizde harita mühendisliği bölümü yer alan üniversitelerin sayısı giderek artıyor. Cihan haber ajansının haberine göre Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) de harita mühendisliği bölümü olan üniversiteler arasına katılacak.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 25 Ekim’deki Bakanlar Kurulu kararı ile mühendislik ve mimarlık fakültesinin kurulduğunu ifade etti. Prof. Dr. Nihat İnanç’ın konuşmasında açıkladığı fakülte içerisinde açılacak 11 bölümün arasında harita mühendisliği bölümü de yer alıyor.

HKMO İstanbul Şubesi Ocak Bülteni’nde Harita Yük. Müh Taylan Öcalan, “Ülkemizde Harita Mühendisliği Eğitimindeki Yönelimler ve Tehditler” adlı makalesinde “Sektörel beklentinin analizi yapılmadan her geçen gün açılan yeni bölümler mesleğimiz ve ülkemiz açısından ileride sorun yaşatabilecek niteliktedir.” ifadesi ile yeni açılacak bölümlerle farklı bir yola girildiğinin altını çiziyor. Makalede yer alan rakamlar dikkat çekici. Türkiye’deki harita mühendisliği bölümleri 2009 yılı kontenjanlarına göre alınan toplam öğrenci sayısı 1140’a ulaşmış durumda.  Son beş yıl içerisinde yeni açılan bölümlerle üniversitelerdeki harita mühendisliği bölümü sayısı 21’e yükseldi. Bu bölümlerden 11’i aktif olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ederken, 10’u da yasal anlamda açık olup eğitim-öğretim faaliyetleri için hazırlanıyor.

Harita Mühendisliği Bölümü sayısının artması önemli bir gelişme fakat özellikle altı çizilmesi gereken nokta istihdam oranlarına paralel olarak bunun stratejik olarak doğru planlanarak yapılması.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.