Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » UMET’nin Açılışı Bu Ay Yapılacak

Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (UMET)’nin açılışı bu ay yapılacak. Bu merkez Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından gerçekleştirildi. UMET Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kuruldu.

UMET Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kuruldu.

UMET Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kuruldu.

Açılışının yapılması planlanan merkezde, Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A’nın montajyapımı, ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin ulaştığı bilgiye göre, yatırım maliyetleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜRKSAT AŞ tarafından karşılanan merkezin işletmesi ise TUSAŞ tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türkiye, dünyada az sayıda ülkede bulunan bu tesis sayesinde uzay sistemleri montaj, entegrasyon ve test hizmetleri alanında uluslararası bir konuma sahip olacak.

Bu merkezle, askeri havaalanına doğrudan bağlantısı sayesinde uydunun kara yoluyla taşınması gerekliliğini ortadan kaldıracak, emniyet, maliyet ve risk yönetimi açısından büyük avantaj sağlayacak.

Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A’nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.