Buradasınız: Haberita » Teknoloji » Ülke Yükseklik Sistemi Nasıl Modernize Ediliyor?

Türkiye Yükseklik Sisteminin Modernizasyonu ve Gravite Altyapısının İyileştirilmesi Projesinin ikinci iş paketi kapsamında; ortak standartlarda arazide veri toplayabilmek ve tedarik edilen gözlem cihazlarını (gravimetre, GNSS alıcı/anten vb.) arazi şartlarında test etmek maksadıyla, 9-20 Kasım 2015 tarihleri arasında eğitim ve test çalışmaları gerçekleştirildi.

Türkiye Yükseklik Sisteminin Modernizasyonu ve Gravite Altyapısının İyileştirilmesi Projesi, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Destekli Kamu Altyapı Projesidir.

Proje, beş kamu kurum ve kuruluşunun işbirliği ile gerçekleştiriliyor

Proje, beş kamu kurum ve kuruluşunun işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Proje, beş kamu kurum ve kuruluşunun işbirliği ile gerçekleştiriliyor; bu kurumlar Harita Genel Komutanlığı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü.

Projenin tamamlanması, Nisan 2015 – Nisan 2020 tarihleri arasında toplam 5 yıl süre olarak planlandı.

Projenin genel amacı, hâlihazırda ihtiyaçlara neredeyse cevap veremeyecek duruma gelen ülke yükseklik sistemini bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında ve dünyadaki yeni yaklaşımlarla modernize etmek.

ABD Yükseklik Sistemi Modernizasyonu, Kanada Yükseklik Sistemi Modernizasyonu, Almanya Yükseklik Sistemi Modernizasyonu projeye ile ilgili dünyadan örneklerdir.

Projenin iki temel çıktısı bulunuyor; bunlar yüksek çözünürlüklü ve doğruluklu Türkiye Jeoit Modeli ve Türkiye gravite alanı ulusal veri merkezi.

9 – 20 Kasım 2015’de gerçekleştirilen eğitim ve test çalışmalarına; HGK, MTA, TPAO, TÜBİTAK MAM VE TÜBİTAK UME’de görevli yaklaşık 40 personel katılım sağladı. Eğitim programı içerinde yer alan teorik konular HGK Cebeci Kışlası içerisinde, arazi uygulamaları ise Ankara Test ve Eğitim alanında icra edildi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız…

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.