Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Bahreyn Havalimanı İhalesi TAV İnşaat’ın

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle havalimanı yapımında dünyada ilk sırada yer alan TAV İnşaat, 1,1 milyar dolarlık Bahreyn Havalimanı Genişleme İhalesi’ni kazandı. TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 17,2 milyar doları aştı.

İhale Bahreyn Havalimanı'na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşasını içeriyor.

İhale Bahreyn Havalimanı’na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşasını içeriyor.

TAV İnşaat bu projeyi Dubai menşeili Arabtec İnşaat ile gerçekleştirecek. İhale Bahreyn Havalimanı’na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşasını içeriyor.

Bahrain Ulaştırma Bakanı Kamal bin Ahmed Mohammed ve Bahrain Havalimanı Şirketi CEO’su Mohammed Al Binfalah, yeni terminal ile havalimanı kapasitesinin yılda 14 milyon yolcuya çıkacağını belirttiler.

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai’de yer alan 425 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek binalarından biri olan Marina-101 Hotel and Residences projesi ile 279 metre yüksekliğe ulaşan 4 kuleden oluşan Damac Towers by Paramount projeleri yer alıyor.

Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2015’te her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. “Havalimanı” kategorisinde ilk beşte, “Ulaştırma” kategorisinde de ilk 30’daki tek Türk şirketi TAV İnşaat oldu.

TAV İnşaat’ın tamamladığı havalimanı projeleri arasında Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları; Medine’de Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları bulunuyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.