Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Tapu Kadastro’da İnternet Devri

Tapu Online İşlem Uygulaması

Tapu Kadastro'da "online işlem" uygulaması başladı.

Gayrimenkuller üzerinden yapılacak tüm işlemleri elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilmek adına Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerinde “online işlem” uygulamasını başlattı.

“Online işlem” uygulaması Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile hayata geçirildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TAKBİS projesiyle yaşanan sorunları en aza indirgemeyi, vatandaşların işlemlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

“Online işlem” uygulaması, şu an İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Hakkari’nin de içinde bulunduğu 24 ilin 117 ilçesinde faaliyet gösteriyor. TAKBİS projesi günden güne Türkiye’ye yaygınlaştırılmaya devam ediliyor. Ülke çapında 957 Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün 451‘i TAKBİS’e geçti. 232‘si TAKBİS’e geçirilme aşamasında. 274‘ünde ise TAKBİS’e geçiş için inceleme yapılıyor.

Peki, “Online işlem” uygulaması nasıl işliyor?

Tapuda şimdiye kadar kuyruklarda yapılan işlemler artık internet üzerinden hallediliyor. Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde işlem yaptırmak isteyen vatandaş, www.tkgm.gov.tr adresinde ana sayfada bulunan “Online Randevu” bölümüne giriyor. Burada kimlik ve iletişim bilgileri girilerek, hangi işlem yapılmak isteniyorsa (satış, kat irtifakı tesisi, ipotek vb) seçiliyor ve işlem yapmak istenilen gayrimenkulün bilgileri sisteme kaydediliyor. Böylece başvuru gerçekleştirilmiş oluyor. Randevu tarihi ve saati e-mail ya da SMS yoluyla vatandaşa gönderiliyor. Bu belirlenen tarihte tapu işlemi sistemli bir şekilde hallediliyor. Ancak randevu saatinde gelmeyenlerin randevuları iptal ediliyor.

TAKBİS’in tüm illere yayılmasıyla, Türkiye’nin her yerine bu kolaylık getirilmiş olacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.