Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Gökhan KANAL,“Mobil Tapu Müdürlüğü Uygulamasını hayata geçireceğiz.”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılı hedeflerinin müzakeresinin yapıldığı 27-29 Ocak tarihleri arasını kapsayan çalıştayın kapanışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI’nın katılımıyla gerçekleşti.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan TKGM Genel Müdür Vekili Gökhan KANAL,  169 yıllık geçmişe sahip olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ülkenin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer alarak günümüze kadar geldiğini ifade ederek, yaklaşık 18 bin 500 personeliyle yıllık 7 milyon işlem hacmine ulaştığını, yılda 20 milyon vatandaşa hizmet verdiğini belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılı hedeflerinin  müzakeresi yapıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılı hedeflerinin müzakeresi yapıldı.

E-sicil uygulamasına geçilip, büyük oranda tapu kütüklerinin işleyişten kaldırılması için proje çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten KANAL, bu projeyle taşrada ve merkezde bulunan arşivlerin tamamının dijital ortama aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.

“Mobil Tapu Müdürlüğü Uygulamasını hayata geçireceğiz.”

Emlak müşavirliği ve lisanslı tapu müşavirlik bürolarına yönelik çalışmalar da yapacaklarını bildiren KANAL, “Tapu, kadastro, harita ve bilişim alanındaki bilgi birikimini ve iş gücünü diğer dünya ülkelerine ihraç edeceğiz. E-haciz ve e-ipotek uygulamalarını gerçekleştireceğiz. Mobil tapu müdürlüğü uygulamasını hayata geçireceğiz” dedi.

Kadastro yenileme ve sayısallaştırma çalışmalarının yanı sıra orman kadastrosunu ve 2/B çalışmalarını da büyük oranda tamamlayacaklarını belirten KANAL, Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulumuna yönelik kurumsal stratejiler geliştireceklerini söyledi.

“Türkiye’ye ve dünyaya “restoratörler” yetiştireceğiz.”

“Biyometrik avuç içi kimlik doğrulama sistemiyle avuç içi izlerini tarayacak ve böylece yapılan işlemlerde, sahte kimlik, imza taklit etme ve yerine ‘dublör’ kullanma gibi birçok sahtecilik olaylarının önüne geçeceğiz” diye konuşmasını sürdüren KANAL, kültürel arşiv mirasının restorasyonu, korunması ve yaşatılması projesi ile restoratörler yetiştireceklerini vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI, çalıştayın kapanış programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI, çalıştayın kapanış programına katıldı.

Gökhan KANAL, “Kamulaştırma ve intikal veya olabilecek başkaca işlemlerde resmi şekil şartını kaldırmak suretiyle dairelerindeki yoğunluk azalacak. Böylelikle vatandaşlarımızı gereksiz süreçlerden kurtaracağız” dedi.

Eğik hava görüntüleri alarak 3 boyutlu şehir modelleri üreteceklerini bildiren Gökhan KANAL, ayrıca 2016 Yılı içerisinde İkinci Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi’ni gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Hedeflerinin Müzakeresi Çalıştayı’nın kapanış programına katıldı.

“26 ülkenin mülkiyet problemlerinin çözüm yeri Türkiye’dir”

Tapu ve kadastro bilgilerinin elektronik ortama aktarılması olan TAKBİS Projesi’nin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Bakan SARI, “Bu projeyle devlet olmanın en temel unsurlarından birisi olan taşınmaz bilgileri ile vatandaşlık ve vergi sistemini buluşturulmaktadır. E-Devlet Projesi’ne entegre olarak hayata geçirilen TAKBİS, devletimizin prestijini artırmıştır” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sahip olduğu zengin arşiv mirası ve tarihe ışık tutacak bilgi ve belgeleriyle de büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, “Günümüzde Avrupa, Asya ve Afrika kıtasında yer alan 26 ülkenin taşınmaz kayıtları ülkemizdedir. Bunların yanı sıra bu ülkelerin siyasi, sosyal, iktisadi, hukuki ve askeri tarihini aydınlatacak bilgi ve belgeler arşivimizde korunmaktadır. 26 ülkenin mülkiyet problemlerinin çözüm yeri Türkiye’dir” dedi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.