Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Samsun’da Turist Bilgi Sistemi Projesi Hayata Geçiriliyor

Samsun Turist Bilgi Sistemi

Turist Bilgi Sistemi sayesinde turizm odaklı bilgi altyapısı oluşturulacak.

Samsun İl Özel İdaresi tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı‘na (OKA) “Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı” kapsamında 53 proje sunuldu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan KARANFİL, sunulan bu projelerin 33 tanesinin İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 13 proje arasından hibe almaya hak kazanan 6 projeden biri olan Turist Bilgi Sistemi Projesi‘ne değinen KARANFİL, bu proje ile Karadeniz’de TR-83 bölgesinde; doğayı, turizm çeşitliliğini, ulaşım imkanlarını, denizi ve her türlü turizm potansiyelini Coğrafi Bilgi Sistemlerini (CBS) kullanarak turizm bölgelerinin tanıtımı ve turizm altyapısının geliştirilmesine esas olacak gerekli bilgi altyapısının oluşturulmasını hedeflediklerini kaydetti. Ayrıca KARANFİL, “Bu projenin bütçesi 377bin 750 TL olup 260 bin 647 TL’si hibedir.” şeklinde konuşarak, hibe almaya hak kazanan diğer bazı projelerin başlıklarını da sıraladı.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Yolu Projesi: Samsun ilini bir marka haline getirip, turistler için ilgi odağına dönüştürmek amacıyla hazırlanan projede, fiziksel ve sosyal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Hazırlanan bu projenin başvuru sahibi İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olup 1.272.142,56 TL’lik bütçesinin 692.808,84 TL’si hibe edildi.

İpek Yolunda Bir Durak Çakallı Han Projesi: Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan Çakallı Hanı’nın restorasyonu yapılarak bölge turizminin uğrak noktası haline getirilecek. Proje ile kentin turizme yönelik alt yapısını geliştirerek yaşam koşullarının iyileştirilmesinde etken olması amaçlıyor.

Doğa Evleri Projesi: Trabzon Uzungöl’de uygulananın benzeri bir turizm projesi Ayvacık için hazırlandı. Bu proje ile bölgenin turist çekebilecek yerlerinden biri olan Ayvacık’taki 150.000 dönümlük mesire alanı kullanılması planlanıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.