Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Emekliliği Dolayısıyla Yemek Organize Edildi

Prof.Dr. Mehmet SELÇUK Emeklilik Gecesi

SELÇUK, düzenlenen etkinliğin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de kartografya alanında sayılı akademisyenlerden olan Prof. Dr. Mehmet SELÇUK 2 Kasım 2010 tarihinde emekliye ayrıldı. Prof.Dr. Mehmet SELÇUK, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nde bölüm başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Prof. Dr. Mehmet SELÇUK‘un çalışma arkadaşları, emekliliği dolayısıyla, 4 Aralık 2010 tarihinde YTÜ Hisar Tesisleri‘nde ailesinin, meslektaşlarının ve dostlarının katıldığı bir yemek organize ettiler.

1967 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Mehmet SELÇUK, ikinci kuşak haritacılar arasında yer alıyor. Yüksek lisansını da YTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan SELÇUK, 1975-1979 yılları arasında doktorasını Almanya’da Bonn Üniversite’sinde tamamladı. SELÇUK, 1979 yılında doçent, 1989 yılında ise profesör oldu.

Kartografya alanında söz sahibi akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Mehmet SELÇUK, emekliliği, kariyeri ve kendisi için düzenlenen etkinlik hakkında Haberita’ya açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen etkinliğin kendisi için gurur verici olduğunu belirten SELÇUK, yoğun bir katılım olmasının kendisini ayrıca sevindirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet SELÇUK Açılış Konuşması

Bilimsel çalışmalara devam etmek istediğini söyleyen SELÇUK, Harita Mühendisleri Odası'nın çalışmalarına da katkıda bulunmaya çalışacağını ifade etti.

Emekliliğinden sonra hala YTÜ Harita Mühendisliği Bölümü‘nde ders vermeye devam eden Prof. Dr. Mehmet SELÇUK, bu yüzden daha kendimi emekli saymıyorum dedi. Bilimsel çalışmalara devam etmek istediğini söyleyen SELÇUK, Harita Mühendisleri Odası’nın çalışmalarına da katkıda bulunmaya çalışacağını ifade etti.

Farklı projeler de ortaya koyan Prof. Dr. Mehmet SELÇUK, ASP programlama diliyle öğretim üyelerinin ek derslerine ilişkin haftalık ders yükü ve puantaj hesabını veren bir yazılım gerçekleştirdi. Halen bu yazılım YTÜ’de kullanılıyor.

Öğretim görevliğinin dışında pratik hayatta da projeler gerçekleştirdiğine dikkat çeken SELÇUK, Çerkezköy, Çorlu, Çatalca, Kartal’da 18.madde uygulamaları yaparak birçok öğrenciye de tecrübe kazandırdığını ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Selçuk 1968-1969 yıları arasında İller Bankası Harita Dairesi Müdürlüğü’nde görev yapmıştı.

Prof. Dr. Mehmet SELÇUK son olarak, hala çok fazla zamanının olmadığını, zamanı olduğunda mutlaka İngilizcesini geliştirmek istediğini ifade etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.