Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Haritalar Ağrı’da Sergileniyor

Piri Reis

Sergi, yarın Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde.

Kültür ve Turizm Bakanlığı etkinlikleri devam ediyor.”Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” adlı harita sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yarın Ağrı Halk Eğitim Merkezi‘nde sergilenecek.

Piri Reis‘ten Katip Çelebi‘ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” sergisi haritacılık için önem arzeden önemli kişilerin eserlerini içeriyor, bunların başında Piri Reis ve Katip Çelebi geliyor.

16.yüzyılın başından 17.yüzyılın sonuna kadar geçen zaman diliminde Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye kadar olan dönemde üretilen haritaları kapsayan “Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” sergisi için Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin BULUT açıklamalarda bulundu.

“Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” sergisinin dünyanın en önemli kültür merkezlerinde ziyaretçi ile buluştuğuna dikkat çeken BULUT, sergiyi herkesin mutlaka görmesi gerektiğini belirtti. Muhsin BULUT, serginin gerek pozitif bilimler gerekse sanatsal açıdan oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.