Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Önemli Bir Projenin Daha Temeli Atıldı

Naras Barajı Temel Atma Töreni

Naras Barajı'nın temeli 19 Ocak 2011 tarihinde Manavgat Şişeler köyünde atıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesini kış aylarında su baskını ve sel taşkınlarından koruyacak olan Naras Barajı’nın temeli 19 Ocak 2011 tarihinde Manavgat Şişeler köyünde atıldı.

Manavgat çayının en önemli kollarından birisi olan Naras çayı üzerinde yapımına başlanan Naras Barajı 16 Mart 2010 tarihinde 45 milyon 858 bin Türk lirasına ihale edildi. Azami 113 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacak Naras Barajı’nın 23 Temmuz 2013 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.

667 bin 825 metreküp gövde hacminde, temelden 78 m yükseklikte silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa edilecek olan Naras barajı sayesinde enerji üretiminin yanı sıra 7 bin 75 hektar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Ayrıca taşkın dönemlerinde Manavgat ve Naras çaylarından gelen suların taşması neticesinde Manavgat ilçesindeki yerleşim alanları, tarım arazileri, turistik tesislerin zarar görmesinin önüne geçilmiş olunacak ve bölgenin gelişimine çok büyük katkı sağlanacak. Naras barajı Oymapınar Barajı’nın daha yüksek su kotunda işletilmesini sağlayacak ve bunun sonucunda yılda 20 milyon kwh daha fazla elektrik üretimi sağlanmış olacak.

Temel atma merasiminde konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Antalya için 4 büyük projenin olmazsa olmaz olduğunu dile getirerek, bunlardan ilki olan Manavgat Naras barajına başlandığını, Gazipaşa Gökçeler Barajı, Kıbrısçık ve Küçük Aksu Barajlarının da yapımına en kısa sürede başlanacağını belirtti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.