Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » “Büyümek için kurumsallaşmak gereklidir ancak usuller esasdan önce gelmelidir.”

Mehmet Kocamanoğlu

KOCAMANOĞLU, "Büyümek için kurumsallaşmak gereklidir ancak usuller esasdan önce gelmelidir." dedi.

Geomatics Group Genel Müdürü Mehmet KOCAMANOĞLU, şirketi ve son çalışmaları hakkında Haberita’ya özel açıklamalarda bulundu.

Çekirdeği 1996 yılında filizlenen Geomatics Group’un bugün bünyesinde Geomatics Harita Mühendislik ve Müşavirlik Ltd.Şti. ve GPS-TEK Mühendislik Müşavirlik San. ve Tic. Ltd. Şti. olmak üzere iki şirket bulunuyor.

Geomatics Group mühendislik bazlı hizmetleri yanında “ashtech” profesyonel GPS/GNSS alıcılarının ve “magellan” el GPS cihazlarının Türkiye temsilcisi olup “gpsturk” özgün navigasyon ürünlerinin de satışını gerçekleştiriyor.

2010 yılı içerisinde “ashtech” ürünlerinin satışında Avrupa birincisi olduklarını ve bununla gurur duyduklarını belirten Mehmet KOCAMANOĞLU, “Geomatics Group olarak yer bilimleri alanında çeşitli mühendislik hizmetleri yanında özellikle uydu ve uzay teknikleri ile GPS/GNSS uygulamaları konusunda lider duruma geldik.” dedi.

Büyümek için kurumsallaşmak gereklidir ancak usuller esasdan önce gelmelidir.” diyerek kurumsallaşmanın önemini vurgulayan KOCAMANOĞLU, 2010 yılında özellikle kurumsallaşma anlamında “Teknolojik Yeniden Yapılandırma (TEKNO-YAP) projelerini yürürlüğe koyduklarını ifade etti. KOCAMANOĞLU, bu proje kapsamında organizasyonel yapılandırmalarını tamamlayarak; toplam 30 civarında personele ulaştıklarını, mekansal yapılandırmayı tamamlayarak; eğitim odası, eğitim salonu ve fonksiyonel departmanlar oluşturduklarını, işlevsel yapılandırmayı tamamlayarak; departmanların ve personelin görev tanımlarını iş hukuku çerçevesinde kitap haline getirdiklerini, kalite yönetim sistemi için gerekli altlıkları tamamlayarak; ISO 9001-2008 belgesini almak üzere başvurduklarını söyledi.

Geomatics Astech Birincilik Ödülü

Geomatics Group, "ashtech" ürünlerinin satışında Avrupa birincisi oldu.

Geomatics Group, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli teknik sempozyum ve fuarlara katılmaya devam ediyor. İstanbul Intergeo East, 5.Mapinfo Kullanıcıları Konferansı, MTA Jeouzal, Intergeo Almanya, Harita İş Günleri bu etkinliklerden bazıları.

1994 yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Bölümü mezunu olan KOCAMANOĞLU, donanımların fonksiyon testleri ile doğruluk ve duyarlılıklarının belirlenmesi amacıyla GPS/GNSS Donanımları Performans İzleme ve Mühendislik Uygulamaları Test Ağı’nı oluşturduklarını söyledi.

“Tematik uygulamalar için cihazlara yüklenebilen Türkiye Sayısal Haritasını oluşturduk.” diyen KOCAMANOĞLU, Helmert ortometrik yüksekliklerinin yönetmeliklere uygun doğrulukta belirlenmesi amacıyla jeoid yüksekliklerinin modellemesini yaparak özgün bir metodoloji geliştirdiklerini söyledi.

Geomatics Group, 26 Şubat 2011 tarihinde Türkiye’deki Değerleme Uzmanları için GPS/GNSS alıcılarının kullanım alanları konusunda hazırlayacağı teknik bildiriyi adı geçen uzmanların yıllık yaptıkları sempozyumda sunacak.

KOCAMANOĞLU, son olarak 2011 yılı ilk çeyreğinde tüm ilgili kamu kuruluşları, serbest Mühendislik Büroları ve LİHKAB’ların davet edileceği GPS/GNSS Uygulamaları Sempozyumunu düzenleyerek sektördeki teknik sorunlara açıklık getirecek bildirileri tartışacaklarını ifade etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.