Buradasınız: Haberita » Köşe Yazıları

Alper Girgin – Başarılı Bir Kariyerin Temeli; Etkin İletişim

Yakınlarınız, çevreniz, iş arkadaşlarınızın sizi anlıyor mu? Siz onlara mesajlarınızı etkin bir şekilde verebiliyor musunuz? Bir durumu veya olayı anlatırken kaç cümle kullanıyorsunuz? Sizi dinlerken karşınızdakinin dikkati dağılıyor mu?

M. Tahir Turan – Hayatın Değişmez Parametresi : Harita

Bugün kentlerde açılması muhtemel mağazalar, insan hareketlerine ve yoğunluk analizlerine göre konumlandırılıyor. Hamburger satan mağazaların haritacı çalıştıracağını söyleseler, inanır mıydınız daha önceleri?

Alper Girgin – Haritanda hedefini belirle!

Nereye gideceğini bilmiyorsan, hiçbirşey sana yardım edemez.

M. Tahir Turan – Harita Bilişim

Bundan ortalama on yıl önce tanıştığımız internet sayesinde büyük oranda hayatımıza girdi bilgisayar… Esasen bilgisayarlardan yola çıkılarak icat edilmiş olan fakat aslında bilgisayarı bir araç sayan internet sayesinde…

Sencer Girgin – Sorun Sende mi Bende mi Onda mı?

Herkesin yorum yaptığı en önemli konulardan biri üniversitelerden yeni mezun olan gençlerin gerekli yeterliliğe sahip olmamaları. Hemen sorun o gencin üzerine yıkılır ve tabiri caizse karşıya geçilir. Halbuki sorun bir hatta bir kaç nedene bile bağlanamayacak kadar büyük bir mevzu.

Hamit Onur Soysal – LİHKAB Nedir? Yenir mi?

Evet, Lihkab yenir. Ne yazıkki yaklaşık onbeş bin adet mühendis olarak “yedik”. Kimse kılını kıbırdatmıyor, kıpıdatamıyor. Peki neden?

Cansel Turgut Yazıcı – Değerleme Sektöründe Harita Mühendislerinin Geleceği

Mortgage kanunun devreye girmesi ile Değerleme kavramı ve Değerleme Uzmanlığı daha bir önem kazandı. Peki, kimdir nedir Değer ve Değerleme, Değerleme Uzmanı ne yapar, neler değerleme yapılabilir? Kimler bu işi yapabilir ya da yapmalıdır?

Mustafa Önder – Bilimsel Etkinlikler ve Topluma Yansıması

Ülkemizde, kamu kurumu ve üniversite ortaklığı ile gerçekleştirilen çeşitli sempozyum, seminer, çalıştay vb. bilimsel etkinliklerde, uzun süredir dikkatimi çeken ve bende önemli bir rahatsızlık yaratan eksikliği dikkatlerinize sunmak istedim.

Hüseyin Topan – GeoEtrim: Hayalden Gerçeğe

Bu yıl Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100. yıldönümü. Bu nedenle, aralarında üniversitelerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası kuruluşların desteğiyle Hava Harp Akademisi tarafından iki yılda bir düzenlenen RAST (Recent Advances in Satellite Technologies) etkinliği de 100. yıldönümü kutlamalarının odağında bulun...

M. Tahir Turan – Aramıza Hoşgeldin Haberita

90’lı yılların sonlarına rastlayan ve meslek lisesi hayatıma devam ettiğim dönemlerde hasbelkader elime geçen bir Harita Bülteni dergisini dün gibi hatırlıyorum. Birkaç yıldır taşrada eğitimini görmüş olduğum mesleğin formüllerden ve ölçü aletlerinden ibaret olmadığını göstermişti bana...
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.