Buradasınız: Haberita » Yaşam » Harita Mühendisinin Güzel Sanatlar Tutkusu

Ebru Sanatı

AKAR, ebru sanatı çalışmalarına 5 yıl önce başladığını söyledi.

Haberita, haritacıların farklı güzel uğraşlarını gündeme getirmeyi istiyor, bu tür emeklerin sayısının daha fazla artmasını temenni ediyor.

Tokat’ta harita mühendisi Mustafa AKAR, tarihi Taş-Han’da açtığı atölyede hat ve ebru sanatıyla önemli eserler ortaya çıkarıyor. 41 yaşındaki Mustafa AKAR, 15 yaşından beri hat sanatıyla uğraştığını, ebru sanatı çalışmalarına ise 5 yıl önce başladığını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan, evinin bir odasını atölyeye çevirdiğini ifade eden AKAR, hat ve ebru çalışmalarını burada gerçekleştirdiğini belirtti.

Konya Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü‘nü bitiren AKAR, daha sonra da Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Hat ve ebru sanatlarını öğrenmek isteyenlere de yardımcı olduğunu ifade eden AKAR,”Hat sanatında kullandığımız kağıtları genelde ebru sanatında da kullanıyoruz. Hat sanatı ile uğraşanların ebru sanatı ile ilgisi de ortaya çıkıyor. Tokat‘ta hat ve ebru sanatını öğrenmek isteyenler var. Biz de bunlara imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz.” diye sözlerine ekledi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.