Buradasınız: Haberita » Yaşam » Arş. Gör. Aydan MENDERES Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olan 28 yaşındaki Aydan MENDERES dokuzuncu kattan aşağı atlayarak yaşamına son verdi. 112 Acil ekibi Aydan Menderes’e kalp masajı yaptı. Genç araştırma görevlisi kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti.

Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler tarafından hazırlanan habere göre, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde 3 Mart 2014 tarihinde ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan ve Kocaeli Üniversitesinin başarılı, çalışkan ve gelecek vadeden akademisyenleri arasında yer alan ve genç yaşında hayata gözlerini yuman Aydan MENDERES düzenlenen tören ile uğurlandı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir ÇAKIR, Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu ERENER, Baba İsmail MENDERES, Abisi Aydın MENDERES ve sevenleri katıldı.

Arş. Gör. Aydan MENDERES defnedilmek üzere memleketi Aydın’a gönderildi.

Arş. Gör. Aydan MENDERES defnedilmek üzere memleketi Aydın’a gönderildi.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir ÇAKIR, Arş. Gör. Aydan MENDERES’in Kocaeli Üniversitesinin genç ve başarılı bir üyesi olduğunu belirterek, derin üzüntü yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. ÇAKIR, “Ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı moralimiz bozukken, böyle bir tatsız olayın yaşanması bizi daha da derinden üzdü. Evlat acısı çok derin bir yara, Allah kimseyi evlat acısı ile imtihan etmesin. Üniversite yönetimi olarak, üniversite camiası olarak çok üzgünüz. Allah hepimize sabırlar versin. Böyle bir acı olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederim.” dedi.

Arş. Gör. Aydan MENDERES’in kendi asistan öğrencisi olduğunu ve oldukça başarılı ve çalışkan bir yapısının bulunduğunu söyleyen Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu ERENER ise, “Çok naif ve zarif bir insandı. Kimseyi kırmıyordu. Kimseyle kötü bir diyaloğu yoktu. Bölüm içerisinde çok güzel bir uyum içerisindeydik. Geleceğe dair güzel planlarımız vardı. Doktora tezi üzerinde oldukça ilerleme kaydetmişti. Bölümümüz ve üniversitemiz için büyük bir yıkım oldu. Çok üzgünüz” dedi. Konuşmakta zorluk çeken ve zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Arş. Gör. Aydan MENDERES’in babası İsmail MENDERES ise, “Sabah 9-9.30 civarı kahvaltı yaptıktan sonra işe gitmek üzere evden ayrıldı. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Evden ayrılmadan önce akşam yemeğini nasıl yiyelim diye konuşmuştuk. Sonrasında akşam yemeği için hazırlık yaparken, dışarıdan gelen sesleri duydum.” dedi. Olay ile ilgili olarak soruşturmanın tüm yönleriyle araştırılmasını isteyen acılı Baba MENDERES, “Gelecek için, memleket için büyük bir kayıp. Başka da söyleyebileceğim bir şey yok.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi A Blok önünde yapılan törende, imam törene katılanlardan Aydan Menderes için helallik istedi. Dualar eşliğinde Kocaeli Üniversitesi’nden uğurlanan Arş. Gör. Aydan MENDERES defnedilmek üzere memleketi Aydın’a gönderildi.

Haberita olarak Aydan MENDERES’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyoruz. ‪#‎aydanmenderes‬

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.