Buradasınız: Haberita » Yaşam » Hüzünle Sevinç Bir Arada

Organ Bağışı

Bir haritacı başarılı başka bir genci hayatta tuttu.

Şuayip Kaan ÇINAR 23 yaşında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisiydi. Selim DEMİR ise aynı yaşta başarılı profesyonel bir güreşçi. ÇINAR, 8 aydır kalp kapağı beklemekte olan Selim DEMİR’e hayat verdi.

Şuayip Kaan ÇINAR hakkında konuşan babası Halil ÇINAR, “Şuayip Kaan çok sessiz bir çocuktu. Saz çalardı, sonra gitar çalmaya başladı. Kendine internetten bir müzik grubu oluşturdu. Rahat gitar çalabilmek için benden destek istedi, yurttan ayrılarak eve çıktı. Zeki ve güçlü bir çocuktu. Hareketli, sevecen bir yapısı vardı. Harita Mühendisliği’ni bitiriyordu. Bir proje yarışmasından burs kazanmıştı, Londra’ya gidecekti.” dedi.

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıd Hastanesi’nden Şuayip Kaan ÇINAR’ın ailesi için kötü haber geldi. Sömestr tatilinde oğuları beyin kanaması geçirmiş yoğun bakıma alınmıştı. Aile önemli bir karar alarak ÇINAR’ın organlarını bağışladı.

İşte tam bu noktada Selim DEMİR’e beklediği haber tez ulaştı. 4 Şubat günü dokuz saat süren ameliyata alındı. Ameliyattan 40 gün sonra taburcu oldu. Bir haritacı başarılı başka bir genci hayatta tuttu. Haberita olarak biz de eminiz ki Şuayip Kaan ÇINAR böyle isterdi.

Haberita olarak herkesi organ bağışına davet ediyoruz. 2009 verilerine göre Sağlık Bakanlığı’na 927 beyin ölümü bildirildi. Bunların 634’ü organ bağışı için uygundu ve ailelerle bu konuda görüşüldü. Ancak sadece 259’unun ailesi organlarını bağışladı.Kadavradan organ bağışı Avrupa ülkelerinde milyonda 30’lardayken, Türkiye’de bu oran sadece milyonda 3-3.5 dolayında. Kalp ve karaciğer nakli için bekleyen birçok hasta organ bulunamadan kaybediliyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.