Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Harita Teknikeri İhtiyacı Arttı

Harita teknikeri

Harita teknikeri ihtiyacı arttı.

Harita sektörünün vazgeçilmez unsurları arasında harita teknikerleri yer alıyor. Harita teknikerleri sadece harita sektörü değil inşaat, enerji gibi önemli sektörlerde işe girebiliyorlar. Radikal gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre 2010 yılında talep artışı yaşanan meslekler arasında harita teknikerliği de var.

Haberde Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, bilgi işlem teknikeri, alüminyum doğrama ustası, proje teknikeri, imalat ustası, mutfak şefi, kamyon şoförü gibi pozisyonlara talep azalırken, servis elemanı, kaporta ve boya teknisyeni, teknik servis elemanı, alakart garson, barmen/barmaid, mobilya kurulum elemanı, imalat operatörü, yatılı bakıcı, harita teknikeri, elektrik ustası gibi pozisyonlara talep artışı yaşandığını belirtiyor.

Harita teknikerliğine ihtiyaç artışının önemli sebeplerinden biri özellikle yapı sektöründeki istihdam hacminin genişlemesi. Kariyer.net Ekim ayı istihdam oranlarına göre Yapı Sektörü 935 iş ilanıyla en fazla iş imkanı sağlayan sektörler arasında birinci sırada yer alıyor.

Kariyer.net verilerine göre en çok mavi yaka çalışana ihtiyaç duyulan iller ise İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana olarak sıralanıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.