Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » GPS ile Hafriyatçılar İzlenecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının depolama alanları dışındaki yerlere kaçak dökülmelerini önlemek amacıyla hafriyat taşıyan araçlara GPS cihazı zorunluluğu getirildiğini duyurmuştu.

GPS cihazıyla uydudan izleyerek kontrol etmeyi amaçlayan sistem sayesinde kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün de önüne geçilecek.

GPS cihazıyla uydudan izleyerek kontrol etmeyi amaçlayan sistem sayesinde kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün de önüne geçilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de altyapı hazırlıklarını tamamladığı web tabanlı otomasyon sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının 30 Mayıs 2016 tarihinden sonra moloz taşımasına izin vermeyecek. Araçları GPS cihazıyla uydudan izleyerek kontrol etmeyi amaçlayan sistem sayesinde kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün de önüne geçilecek.

Kentte yeni hafriyat döküm sahaları kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kaçak moloz dökümün önüne geçebilmek için web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi’ni uygulamaya aldı. Sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek. Uygulama kapsamında, hafriyat kamyonlarının GPS cihazını bulundurması da zorunlu hale geliyor.

Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonlar, 30 Mayıs 2016 tarihinden sonra İzmir sınırları içerisinde çalışamayacak. Kamyonlara GPS montaj işlemlerinin başladığını hatırlatan yetkililer, 30 Mayıs tarihinden sonra sisteme dahil olmayan kamyonlara Büyükşehir Belediyesi’nden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ile ilçe belediyelerinden Atık Taşıma ve Kabul Belgesi düzenlenmeyeceği uyarısında bulundu. Kaçak döküm yapan firmalara 147 bin 285, şahıslara ise 49 bin 95 TL’ye kadar cezai işlem uygulanacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.