Buradasınız: Haberita » Teknoloji » Google İnsan Vücudunu Haritalıyor

Google İnsan Vücut Haritası

Google, insan vücudunun haritasını çıkarıyor.

Google, insan vücudunu da keşfetmemize olanak sağlayacak. ‘Body Browser’ (vücut tarayıcısı) ismini verdiği teknolojisi ile Google, sokak içerisinde gezer gibi 3 boyutlu şekilde bizi insan vücudunun derinliklerine ulaştıracak.

Body Browser, Flash ve Java gibi eklentilere gereksinim duymadan 3D grafiklerin sunulmasına olan sağlayan yeni internet teknolojisi WebGL’yi destekleyen tarayıcılar (Google Chrome ve Firefox’un son sürümü) ile kullanılabiliyor.

Google, sessiz sedasız geliştirdiği yeni özgün projesini çok yakın bir zamanda kullanıma açacak, bu proje özellikle anatomi ile uğraşan ve insan vücuduna merak duyanların ilgi odağı olacak.

Body Browser ile tıpkı Google’daki gibi vücudun herhangi bir bölümü (organ, kas grubu, kemikler) aranabiliyor ve bu bölümün özellikleri görülebiliyor. Aynı zamanda istenilen açıdan incelenebiliyor.

Eğer WebGL’yi destekleyen tarayıcılardan biri ile  bodybrowser.googlelabs.com’u ziyaret ederseniz, insan anatomisini 3 boyutlu bir şekilde inceleme fırsatınız olabilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.