Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Mesleğimize Özel Adım Adım KPSS-2016/2 Tercihi

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Adaylar tercihlerini 21 – 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecek.

KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzuna buradan erişebilirsiniz.

Mesleğimize dair lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının kadrolarına ait “ÖSYM Kurum Kodları”nın, nitelik kodlarının ve özel şartlarının yer aldığı excel dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Adaylar tercihlerini 21 – 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler.

İşte mesleğimize özel adım adım KPSS-2016/2 tercihi;

1-) Size uygun olan kadro ve pozisyonların “mezun olunan program/alan” kontrolünü yapınız.

Mesleğimizde lisans kadroları için “4689”, önlisans kadroları için “3319” ve ortaöğretim kadroları için “2045” nitelik kodu kullanılmaktadır.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterli. Bu durum KPSS-2016/2’de özellikle ortaöğretim mezunlarının kadrolarında geçerli.

2-) Size uygun olan kadro ve pozisyonların “nitelik kodları”nın kontrolünü yapınız.

Tercihlerinizi yaparken excelde yer alan size uygun olan kadro ve pozisyonların nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz gerekiyor. Nitelik kodlarının açıklamaları da excelde ayrıca yer almaktadır.

Nitelik kodlarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurmalısınız.

3-) Size uygun olan kadro ve pozisyonların “özel koşulları”nın kontrolünü yapınız.

Lisans ve önlisans mezunlarının Maliye Bakanlığı kadroları için 7326 nitelik koduyla “Başvurma Özel Şartları” da yer almaktadır. Bu özel şartlara dair açıklama da dosyanın içinde bulunmaktadır.

Kurumlarca aranılan diğer şartların yanı sıra adayların bu bölümde belirtilen özel şartları da taşımaları ve dikkatlice okumaları gerekiyor. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir.

4-) Tüm kontrolleri yaptıktan sonra size uygun olan kadro pozisyonların ÖSYM Kurum Kodlarını not alınız.

5-) ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine giriniz ve “KPSS-2016/2 Tercih”e tıklayıp ve “Tercih yap”a giriniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmemektedir.

Ayrıca, kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.