Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Erdoğan Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye’de plan noktasında ciddi sıkıntının olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’e yeni kabine listesini sunmasının ardından Başbakanlık’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlçe belediyelerde harita mühendisi bulundurulmasına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan ERDOĞAN, Türkiye’nin ulusal planı olmamasına da dikkat çekti.

Türkiye’de plan noktasında ciddi sıkıntının olduğunu ifade eden Erdoğan 2014 seçimlerinde büyükşehir sayısının da 27’ye çıkacağını söyledi.

“Belki bir harita mühendisi bile yok.”

Recep Tayyip ERDOĞAN, “Öyle ilçe belediyeleri var ki, ufacık bir ilçe belediyesi. Belki bir harita mühendisi bile yok. Türkiye’nin ulusal planı yok. 780 bin kilometre karenin bir planının yapılması lazım. Bir diğeri de 250 binlik planları bölgesel olarak yine biz yapalım. 100 binlik veya aşağısı nazım imar planları noktasında büyükşehirler yapsın. 2014 seçimlerinde büyükşehir belediyelerinin sayısı asgari 27’ye çıkıyor. Büyükşehir belediyelerinin de nazım imar planlarını en azından 25 binlik ve 5 binlik nazım imar planlarını yapmak suretiyle şehirlerimizi kaçak veya gecekondu türü yapılardan kurtaralım istiyoruz.” dedi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.