Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Mesleğimizin Geleceğini Tartışmanın Zamanı Sizce de Gelmedi mi?

Mesleğimize yönelik bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyor musunuz?Cevabınız evet ise bu etkinlik tam size göre.

Etkinlik 19 Kasım 2016 Cumartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinlik 19 Kasım 2016 Cumartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

“Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti –IoT Perspektifinden Geomatik/Harita Mühendisliği” etkinliği mesleğimize yenilikçi bir yaklaşım getiriyor.

Etkinlik 19 Kasım 2016 Cumartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında HKMO İstanbul Şubesi eğitim salonunda gerçekleştirilecek. Etkinliğin moderatörlüğünü İTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Nurhan ÇELİK üstlenecek, İTÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY ve Harita Yüksek Mühendisi Mete Ercan PAKDİL ise etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak.

Konuşmacılardan inovatif yaklaşımlarıyla dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY, daha çok mekansal bilişimle ilgileniyor. Bunu da özelleştirirsek Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY’in çalışmaları daha çok “Akıllı Sistemler” üzerine. Diğer konuşmacı Mete Ercan PAKDİL ise Pegasus Havayolları’nda Navigasyon Müdür Yardımcısı. Geomatik/Harita Mühendisliğinin havacılık sektöründeki uygulamalarında oldukça deneyimli olan PAKDİL, aynı zamanda mekansal bilişim üzerine çalışıyor.

Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY’den etkinlikle ilgili bilgi aldık. GÜNEY, mesleğimiz gelecekte nasıl değişecek ve bizim bu değişime nasıl hazırlanmamız gerekiyor? sorularının cevaplarını gelin hep beraber arayalım diyor.

Hem ekonomik hem de teknolojik gelişmeler hayatımızı hızla değiştiriyor ve dönüştürüyor. Peki mesleğimizde bunun yansıması ne olacak?

Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY mesleğimizin uygulama alanlarının yakında değişeceğinin altını çizerken,”Değişecek uygulama alanlarında Geomatik/Harita Mühendislerinin kendisine yönelik çıkarımlar yapabilmesi için etkinliğimizin faydalı olacağına inanıyorum. Geleceğe yönelik yapılacak çıkarımlar mesleki gelişimi, açılımları ve iş modellerini yakından etkileyecek.” dedi.

Bu kadar teknolojiye açık bir mesleğimiz varken geleceği tartışmanın zamanı sizce de gelmedi mi?

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.