Buradasınız: Haberita » Teknoloji » E-komobil ile Durakta Beklemeye Son !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “e-komobil” projesiyle Kocaeli’de yaşayan vatandaşların yolculuklarını planlı, en doğru bilgilerle keyifli bir şekilde yapabilmeleri sağlanıyor. Android ve İOS akıllı telefonlarda kullanılabilen projeyle durakta bekleme süresi en aza inerken, yolculuğunun ne kadar süreceği, hangi hatları kullanacağı, hangi durakta binip hangi durakta ineceği gibi birçok bilgiyi anında öğreniliyor.

Akıllı telefonlarda “e-komobil”

Android ve İOS akıllı telefonlarda kullanılan uygulama ile “Yolcu Bilgilendirme” bölümü altındaki “Akıllı Durak” ekranı ile vatandaşlar, durakta bekleme sürelerini öğrenebiliyor. Bunun için online olarak araçlardan alınan GPS verileri doğrultusunda duraklara yaklaşan araçlara ait hat, durağa yaklaşma bilgileri, durak sayısı ve bekleme süresi olarak sunuluyor. Uygulamayı Google Play Store’lardan ve Apple Store’dan indirebilirsiniz. Uygulama http://www.e-komobil.com web sitesi ile mobil uygulamalarda olan tüm özellikleriyle web kullanıcılarına da hizmet veriyor.

"e-komobil" projesiyle Kocaeli’de yaşayan vatandaşların yolculuklarını planlı, en doğru bilgilerle keyifli bir şekilde yapabilmeleri sağlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “e-komobil” projesiyle Kocaeli’de yaşayan vatandaşların yolculuklarını planlı, en doğru bilgilerle keyifli bir şekilde yapabilmeleri sağlanıyor.

Nasıl giderim?

Uygulama sayesinde “Nasıl Giderim” bölümünde Kocaeli ili sınırlarında listeden seçilen iki durak veya harita üzerinde işaretlenen çıkış ve varış noktaları arasında yapılacak olan yolculukla ilgili, vatandaşlara farklı gidiş seçenekleri de sunuluyor. Kullanıcı bu seçeneklerle yolculuğunun kaç ne kadar süreceğini, hangi hatları kullanacağını, hangi durakta binip hangi durakta ineceğini, yürüyerek gidebileceği mesafeyi ve diğer tüm bilgileri harita üzerinde adım adım görebiliyor.

Kocaeli Akıllı Bisiklet (KOBİS) ile bisiklet kullanmak daha kolay

Hareket saatleri ile hat kodu girilerek hatta ait hafta içi, hafta sonu gidiş ve dönüş sefer saatlerine ulaşılabilecek uygulamayla seyahat kartına ilişkin dolum bayilerine uğramadan internet üzerinden anlık bakiye bilgisini öğreniliyor. Öte yandan Kocaeli Akıllı Bisiklet (KOBİS) sistemindeki 18 adet istasyon harita üzerinde görüntülenmekte ve seçilen istasyonla ilgili durum, dolu-boş park yeri ve bisiklet sayısı bilgileri sunuluyor.

Uygulamayı Google Play Store’lardan ve Apple Store'dan indirelebilirsiniz.

Uygulamayı Google Play Store’lardan ve Apple Store’dan indirebilirsiniz.

Trafik yoğunluğu haritası Yandex’ten

Kocaeli ilinin trafik yoğunluğu haritası da uygulama ile Yandex servis sağlayıcısından gelen bilgilere göre güncel olarak sunuluyor. Kapalı güzergahlar ile UKOME tarafından alınan kararlara istinaden kapatılan güzergahlarla ilgili adres ve kapalı olacağı tarih aralıkları yayınlanıyor. İlçelere göre taksi duraklarının listesi, adres ve telefon bilgileri sunuluyor.

Kayıp eşya ile toplu taşıma araçlarında kaybedilen eşyaların sahiplerine ulaştırılması için kayıp eşya başvurusu yapılabiliyor, takip numarasına göre takibi ve verilen iletişim bilgilerine geri dönüş yapılıyor. Öneri ve şikayet ile toplu taşıma ve ulaşım ile ilgili her türlü öneri ve şikayetler anlık olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na bildiriliyor, başvuru sırasında verilen takip numarası ile takibi yapılıyor ve verilen iletişim bilgilerine geri dönüşü yapılıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.