Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » DSİ ve OGM Personel Alımında Şok Düzenleme

5 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Devlet Su işleri (DSİ) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nde mühendis alımları merkezi KPSS atamalarının dışına çıkartılmıştı.

Türk Enerji-Sen, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün KPSS puanına ilaveten, sözlü sınavla mühendis almasına imkan tanıyan düzenlemeye dava açmıştı.

Bu düzenlemeden sonra bu iki kurumun personel alımında nasıl bir süreç izlenecek merak konusu.

Bu düzenlemeden sonra bu iki kurum personel alımında nasıl bir süreç izleyecek merak konusu.

İptal davasına konu yönetmeliğin dayanağı, 07.09.2014 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mühendislik Sınav Atama Yönetmeliğinin ek 8. maddesi.

Ek 8. maddenin eski halinde, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS(B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavdaki başarı sırasına göre Genel Müdürlüklerce atama yapılır.” ibaresi yer alıyordu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı kabul etmiş ve Ek 8. maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. (2015/949 nolu dosya) Danıştay’ın bu kararı sonrası DSİ tarafından mülakatlar iptal edilmişti ve özellikle bu karar DSİ’nin merkezi alıma dönmesi açısından meslektaşlarımızı sevindirmişti. Son düzenleme ise bu kararı anlamsız kıldı.

28 Haziran 2016 Tarihli ve 29756 Sayılı Resmî Gazetede Ek 8. maddede yeni bir düzenleme daha yayımlandı. Bu düzenlemede:

“Ek Madde 8 – Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır.

hükmü yer aldı.

Bu yeni düzenlemeye göre, bu iki kurum sözlü sınav yapmayacak fakat KPSS puanına göre açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katı kadar adaya yazılı ve/veya uygulamalı sınav yapılacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.