Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » DPB’den 2016 KPSS Yerleştirme Takvimi Açıklaması

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) internet sitesinden merak beklenen 2016 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimine ilişkin açıklama yapıldı. Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesi gereğince; 2016 yılı KPSS merkezi yerleştirme takvimi Ocak ayı içerisinde ilan edilmesi gerekiyor.

DPB tarafından 2016 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimine ilişkin açıklama yapıldı.

DPB tarafından 2016 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimine ilişkin açıklama yapıldı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz yıllarda temmuz ayında gerçekleştirilmekte olan lisans mezunları için Kamu Personel Seçme Sınavının 2016 yılı için mayıs ayında yapılacağı yönünde açıklama yapılmıştı.

Kamuoyunda 2014 Yılı KPSS’ye giren adaylar için; 2016 yılı KPSS gerçekleşmeden önce bir yerleştirme yapılıp yapılmayacağı, 2016 Yılı Haziran ayında mezun olacak adaylara tercih yapabilme hakkı tanınıp tanınmayacağı hususları tartışılmış, bu hususta DPB tarafından 9 Ekim 2015 tarihinde yapılan duyuruda; “2016 lisans KPSS sonuçları açıklanmadan önce 2016/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirileceği ve bu yerleştirmeye yalnızca 2014 yılı KPSS’ye girmiş olan adayların başvurmalarının sağlanacağı” belirtilmişti.

Açıklamada bu çerçevede, 2016/1 merkezi yerleştirme işlemlerinde 2014 Yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 Yılı Haziran ayında mezun olacak adayların da bu yerleştirmede tercihte bulunabilmesini sağlamak amacıyla Devlet Personel Başkanlığı’nca “Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na sunulmuştur denildi.

Bu itibarla, 2016 yılı KPSS merkezi yerleştirme takviminin, söz konusu Yönetmeliğin yürürlüğe konulmasını müteakip ilan edileceği ifade edildi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.