Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Bülent Ecevit Üniversitesi HGK ile işbirliğine imza attı.

Eğitimde ve bilimsel araştırmalarda yüksek kalitede ürünler vermek için çalışmalarına devam eden Bülent Ecevit Üniversitesi Harita Genel Komutanlığı (HGK) ile önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.

Başta Harita Genel Komutanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi ve 11 üniversitenin rektörleri katıldığı 30 Nisan 2015 tarihindeki imza törenine Ankara Sheraton Oteli ev sahipliği yaptı. İmzalanan protokol kapsamında Üniversiteler, Harita Genel Komutanlığı ile harita bilimi alanında araştırma ve geliştirme konularında iş birliği çalışmaları yürütecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi HGK ile işbirliğine imza attı.

Bülent Ecevit Üniversitesi HGK ile işbirliğine imza attı.

İmzalanan protokole göre bünyesinde harita mühendisliği, jeodezi ve fotogrametri mühendisliği, geomatik mühendisliği ile jeofizik mühendisliği gibi harita mühendisliğine yakın ve birlikte çalışan disiplinlerde bölümleri bulunan üniversiteler ile HGK arasında, haritacılık ve coğrafi bilgi sistemi (CBS) alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarının yürütülmesi, tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlanacak.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, zengin bir arşive sahip olan Harita Genel Komutanlığı ile böyle bir işbirliği protokolünün imzalanması Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümüne önemli bir avantaj sağlamış olacak dedi.

Kısa bir süre önce Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile imzaladıkları yeryüzü hareketlerinin izlenmesinde modern gözlem tekniklerinden daha etkin bir şekilde yararlanılması konusundaki protokol imzaladıklarını hatırlatan Rektör Özer, ayrıca çalışmalarda emeği geçen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve Geomatik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’na teşekkür etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.