Buradasınız: Haberita » Eğitim » Titizlikle Oluşturulmuş Ücretsiz Bir Eğitim Kursu mu Aradın?

İçeriğinden programına, eğitmenlerinden kursiyer seçim kriterlerine kadar baştan sona titizlikle oluşturulmuş özel bir eğitim kursu “Görüntü ve Nokta Bulutundan Konuma Bağlı Bilgi Üretimi” eğitim kursu, 25-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Kursu tüm yönleriyle kursun koordinatörü ve aynı zamanda eğitmenlerinden biri olan Doç.Dr. Hüseyin TOPAN ve diğer bir eğitmen Yrd.Doç.Dr. Nusret DEMİR ile ele almaya çalıştık.

Kurs, Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Konumsal Bilişim kursu, Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Kurs, TÜBİTAK BİDEB 2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında destekleniyor. Doç.Dr. Hüseyin TOPAN, TÜBİTAK’tan destek aldıklarını bunun neticesinde eğitmenler ile kursiyerlerin ulaşım, konaklama ve yemek masraflarını karşılayacaklarını söyledi. Ücretsiz bir şekilde bu etkinliği gerçekleştirmeyi istediklerini ve bunu başardıklarını ifade eden TOPAN, TÜBİTAK’ın maddi desteği çerçevesinde kursiyer kontenjanlarının 30 kişi ile sınırlı olduğunun altını çizdi.

“Başvuru sonucundaki kursiyer seçimlerini şeffaf bir şekilde duyuracağız.”

Kursiyer seçiminde bazı kriterler dikkate alınıyor. Kriterlerin karşılığında belirtilen puanlara göre en fazla puana sahip olan 30 kişi eğitime kabul edilecek. Puanlamada en yüksek puanları, Konumsal Bilişim konusunda çalışan lisans ve lisansüstü öğrencilerine ayırdıklarını belirten TOPAN, kamuda çalışanlarında daha yüksek puan aldığını söylerken, “Kamuda yapılan işlerde kamu bütçesi ön planda olduğu için orada işin ekonomikliğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Biz kamu adına yaptıkları çalışmalarda kamu çalışanlarının altyapılarını güçlendirmek istiyoruz.” dedi. Puanlama sonucunu şeffaf bir şekilde duyuracaklarını aktaran TOPAN, başvuranların özel bilgileri saklı tutulmak koşuluyla kontenjan dışında kalma nedenlerini açık bir şekilde göreceklerini söyledi.

Puanlama kriterlerine buradan ulaşabilirsiniz…

Peki, kursiyerler bu kursu neden tercih etmeli?

Eğer “Konumsal Bilişim” konusuna ilgiliyseniz ve altyapınızı güçlendirmek, alanında uzman eğitmenlerden eğitim alıp bakış açınızı geliştirmek istiyorsanız bu kurs tam size göre.

“Konumsal Bilişim” nedir?

Konumsal Bilişim (Geospatial Information) Türkiye’de “Mekansal Bilişim” olarak da adlandırılıyor. TOPAN, “Konumsal Bilişim”in birçok çalışma alanını içinde bulunduran bir çatı isim olduğunu ifade ederken, “Konuma bağlı herhangi bir bilgiyi üreten, sunan, buna ihtiyaç duyan ve bununla ilgili olan bütün sektörler bu çatının içerisinde yer alıyor. Birçok meslek dalı artık ortak çalışmalar yapıyor bundan dolayı herkes konumsal bilişim çatısı altında toplanıyor.” dedi.

beu-konumsal-bilisim-kursu-2

Kursun teması : “Görüntü ve Nokta Bulutundan Konuma Bağlı Bilgi Üretimi”

“Katılımcılar 3 sistem hakkında -konuma bağlı bilgi anlamında- bilgilere derli toplu erişme fırsatı yakalayacaklar.”

TOPAN, etkinliğin programı üzerine çok çalıştıklarını söylerken biri yabancı olmak üzere 7 akademisyenin yoğun bir bilgi akışı sağlayacağını ifade etti. Derslerin sonundaki soru cevap dışında her kurs gününün sonunda o günü değerlendireceklerini belirten TOPAN, “Genel olarak bakıldığında şu anda üç tane ön plana çıkan sistem var, bunlar optik, mikrodalga ve lazer tarama sistemleri. İlk gün, bütün bu sistemler temel özellikleri ile anlatılacak, ikinci gün bütün sistemler için konum bilgisi, orto görüntü nasıl elde edilir, ne tür bilgi içeriğine sahipler tartışılacak, üçüncü gün bütün sistemler için küresel yüzey ve yükseklik modeli üzerinde durulacak, son gün ise uzaktan kumandalı hava araçları -İHA veya benzeri- yakın mesafe ve görüntüleme, yersel lazer tarama sistemleri ile ormancılıkta bu veriler nasıl kullanılır dersi var. Katılımcılar bu 3 sistem hakkında -konuma bağlı bilgi anlamında- bilgilere derli toplu erişme fırsatı yakalayacaklar.” dedi.

Organizasyonun programına buradan ulaşabilirsiniz…

TOPAN, bu kursun temasının “Görüntü ve Nokta Bulutundan Konuma Bağlı Bilgi Üretimi” olduğunu fakat diğer kurslarda gelen talepler doğrultusunda bu temanın değişebileceğini sözlerine ekledi.

Kurs eğitmenleri önemli üniversitelerin akademisyenlerinden oluşuyor. 7 eğitmenden oluşan kursun eğitmenleri: Leibniz Hannover Üniversitesinden Dr.-Ing. Karsten JACOBSEN, Bülent Ecevit Üniversitesinden Doç. Dr. Çetin MEKİK, Doç. Dr. Hüseyin TOPAN, Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN, Akdeniz Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nusret DEMİR, Bartın Üniversitesinden Doç. Dr. Ayhan ATEŞOĞLU ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Doç. Dr. Ali Özgün OK.

Eğitmenlerle ilgili geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz…

Haberita okuyucuları için eğitmenlerden birini mercek altına almak istedik. O isim Akdeniz Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nusret DEMİR.

Kurs için son başvuru tarihi 26 Eylül 2016 Saat: 23.59.

Konumsal Bilişim kursu için son başvuru tarihi 26 Eylül 2016 Saat: 23.59.

Peki Yrd. Doç. Dr. Nusret DEMİR kimdir?

Nusret Demir, 13 yaşında Kadastro Lisesinde haritacılık ile tanıştı. Yıldız Teknik Üniversitesinde 3. sınıftan sonra çift lisans yaparak hem harita mühendisi hem de endüstri mühendisi oldu. Fotogrametri ve Uzaktan Algılama üzerine 9 ay Yunanistan’da yüksek lisans tezi için bulundu, 6 sene İsviçre’de ETH Zürih Üniversitesinde doktora yaptı. 1 sene İsviçre’de çalışma konusu üzerine fabrikada çalıştı. Yakın bir zaman önce Nusret DEMİR, Akdeniz Üniversitesinde Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünde görev almak üzere Türkiye’ye döndü.

“Yayın üretme sürecini bir hayli uzatsa da, yeni yöntem ve algoritmalar üzerine çalışmak benim birinci hedefim.”

Yüksek lisans ve doktora süresince lazer tarama ve nokta bulutları ile ilgili edindiğim bilgileri ve tecrübeleri öğrencilerle, araştırmacılarla paylaşmanın kendisi için büyük fırsat olduğunu söyleyen DEMİR, “Geliştirdiğim kodlamalardaki algoritma mantığını ve araçlarını göstermek istiyorum.” dedi.

DEMİR, asıl hedefinden bahsederken,”Yayın üretme sürecini bir hayli uzatsa da, yeni yöntem ve algoritmalar üzerine çalışmak benim birinci hedefim. Uygulamalardan ziyade bilim camiasının yapması gerekenin piyasadaki mühendislik-teknoloji firmalarının yaptığını yapmak değil onlara yeni yaklaşımlar getirmek olmalı. Kursta da hep algoritmaya ve yeni yöntemleri tanıtmaya yönelik bir ders içeriği olacak. Önemli olan hangi programlama dilinin kullanıldığı değil algoritma mantığını bilmek veya algoritmayı oluşturup program dilini bilmese bile o dili bilen birine yazdırılabilmektir.” dedi.

Şu an Radar konularında, Radar Görüntü İşleme, Nokta Bulutları İşleme konuları, İnsansız Hava Araçlarından (İHA) bilgi üretimi ve İHA’dan elde edilen veriler üzerine yoğunlaştığını söyleyen DEMİR, “UZAL CBS, ISPRS Prag Konferanslarına çalışmalar gönderdik. İHA ve İHA Lidar verilerinden 3 boyutlu kıyı çizgisi çıkarılmasını, analizini Prof.Dr. Bülent BAYRAM ile TÜBİTAK projesi olarak yapıyoruz.” dedi.

Kurs için son başvuru tarihi 26 Eylül 2016 Saat: 23.59.

Kursa buradan başvuru yapabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.