Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Bitkilerle Harita Yapımı Siz de Görebilirsiniz

Ege Üniversitesi 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, “algısal farklılaşma” ana temasıyla 4 – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ege Üniversitesi 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri,  4 - 13  Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ege Üniversitesi 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, 4 – 13
 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünyanın birçok yerinde misafir sanatçı olarak yer almış Jane Ingram Allen, “Bölge Haritası” olarak adlandırdığı el yapımı kağıt harita tabanlı sanat eserlerinden bir seçkiyi 28 – 29 Kasım 2015 tarihlerinde Ege Üniversitesi Kitap Sanatları Müzesi’ndeki Kağıt Çalıştayı’nda sergileyecek.

Dünyanın farklı bölgelerinde sunduğu şehir ve ülke haritalarıyla tanınan Jane Ingram Allen, 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında İzmir’e özgü yerel bitkileri kullanarak yapacağı “İzmir Bölge Haritası“nı 4 – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde sergileyecek.

Haritalar yararlı olup ilginç şekillere, çizgilere ve renklere sahipler. El işi, çoklu bitki lifi katmanlarından oluşan, kağıdın doğal lif ipleriyle birleşmesinden oluşan her “Bölge Haritası” bu sayede harita gibi katlanabilmekte. Haritalar iki taraflı olup iki tarafı da görülebilecek şekilde asılırlar ve bu sayede katılımcı, eserlerin etrafında dolaşıp, konu olan yeri başka açılardan da görebilir.

Ege Üniversitesi 5.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ni 44.600 kişi ziyaret etmişti. 647 sanatçının katıldığı organizasyonda 2608 eser sergilenmişti, ayrıca 40 ülkeden uluslararası katılım gerçekleşmişti.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.