Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Azerbaycan Demiryolu İdaresi Bakanı Cavid GURBANOV ve beraberindeki heyetle görüşmesi öncesinde bu konudaki son gelişmelerden bahsetti.

Bakan YILDIRIM, Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi’nin Türkiye ile Kafkasya, Orta Asya ve hatta Çin’e Uzakdoğu’ya kadar uzanan tarihi İpek Yolu’nun günümüzün modern teknolojiyle demir ağlarla birbirine bağlanması projesi olduğunu söyledi.

Proje fiilen 2008'de başladı ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Proje fiilen 2008’de başladı ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü en önemli ulaşım projelerinden biri olan bu demiryolu projesi, fiilen 2008‘de başladı ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmaların Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’da eş zamanlı yürütüldüğünü anlatan YILDIRIM, projenin tamamlanma ortalamasının Türkiye’de yüzde 80 olduğunu kaydetti.

İlk etapta 1 milyon yolcu, 6,5 milyon ton yük

Mevsimle birlikte üstyapı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon işlerini tamamlayacaklarını, gerekli lojistik merkezi ve durakları bitirmek suretiyle projenin açılışını gerçekleştireceklerini dile getiren YILDIRIM, projenin sadece Türkiye’yi, Gürcistan’ı ve Azerbaycan’ı bağlayan bir demiryolu projesi olmadığını söyledi. YILDIRIM, projenin, bölge ülkeleri arasındaki dostluğu ve kardeşliği pekiştireceğini, ticari ve diğer ilişkileri de geliştireceğini bildirdi.

YILDIRIM, bölgede önemli bir görev ifa edecek projeyle Azerbaycan ile Türkiye arasında ilk defa kesintisiz demiryolu bağlantısının tesis edileceğini belirterek, “İlk etapta 1 milyon yolcu, 6,5 milyon ton yük. Ama önümüzdeki 10 yıl içinde 3 milyon yolcu, 15-17 milyon ton yüke ulaşacak bir potansiyel mevcuttur. Bu sene proje için kritik bir yıl, mutlaka her üç tarafta da yolun eksikliklerinin zaman kaybetmeden tamamlanması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.