Buradasınız: Haberita » Etkinlik » “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Meyra Palace Otel, “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesinin tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. Projenin tanıtım videosu izlenerek başlanan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı.

5 yıllık toplam maliyetinin 516 bin lira olduğu proje kapsamında veri toplama işlemleri için Ardahan, Elazığ, Talas Belediyeleri ile Kırşehir ilinin seçildiği açıklandı.

“Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin akıllı, etkin yönetimine katkı sağlayacak bir özgün proje hazırladıklarını ifade eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ülkemizin birikmiş sorunlarını hızlı projelerle alt yapı, üst yapı, her anlamda etkin hizmetleri sunmayı hedeflediklerini ifade ederek böyle bir pilot uygulamanın içerisinde yer almak bize çok mesafeler kazandıracaktır dedi.

Çevre Şehircilik Bakanı Güllüce ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, telekonferans yöntemini kullanarak bağlantı kurdu. Toplantının kapanış konuşmasını yapan Güllüce, Kent-Sis ile 400 milyon lira tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bakanlık olarak 2023 Akıllı Bilişim Kentleri’nin temellerini attıklarını ifade eden Güllüce, hedeflerinin en küçük belediyeleri bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek olduğunu vurguladı.

Türkiye’deki altyapı haritalarının eksikliğini vurgulayan Güllüce, bu konu ile ilgili olarak Bakanlığın bir projesinin olduğunu ifade etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.