Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » 2017 EKPSS Tercih Dönemi Başladı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

2017 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan rakamlara göre 5 harita teknikeri ve 5 harita mühendisi alınacak. Harita teknisyenleri içinse (2045 kodlu) kadro açıklanmadı.

Adaylar tercihlerini 12-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Temmuz 2017 günü, saat 23.59’da sona erecek.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri

cialis uk

,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olma başvuru genel şartlarında öncül maddelerden biri.

Tüm atamalara göz atabileceğiniz sizin için derlediğimiz –tercih yaparken size kolaylık sağlayacak– ÖSYM Kodları da eklenmiş EKPSS 2017 dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

2017 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna ise buradan erişebilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.