Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » 2016 KPSS- Lisans-Branş Bazında Sıralamaları Güncellendi

21 – 30 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuruları gerçekleşecek olan KPSS-2016/2 öncesi 2016 KPSS-Lisans branş bazında sıralamaları güncellendi.

2016 KPSS-Lisans branş bazında sıralamaları güncellendi.

Adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulan; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren branş bazında sıralamalar, 2016-KPSS Lisansa katılan adayların sınav sonuçlarına göre güncellendi ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile güncellenmiş branş bazında sıralamalarını öğrenebilirler.

ÖSYM ayrıca açıklaması içinde, “Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 12.12.2016 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.” ifadelerine de yer vermiştir.

Bazı kaynaklarda güncellemenin nedeni “Bazı mezun olmadan sınava giren adayların eğitim bilgileri değiştiğinden dolayı branş bazında sıralamaları güncellendi.” şeklinde ifade edilse de adaylar ÖSYM’den bu konuda daha net bir açıklama bekliyor.

Bazı adaylar branş bazı sıralamalarında olumsuz yönde 1-15 arasında değişiklik olduğunu, bazı adaylar ise sıralamalarında değişiklik yaşanmadığını belirtiyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.