Buradasınız: Haberita » Eğitim » 2011-KPDS İlkbahar Dönemi Başvuruları Başladı

KPDS Sınavı

Sınav hakkında daha ayrıntılı bilgiye 2011-KPDS İlkbahar Dönemi Kılavuzundan ulaşılabilir.

2011-KPDS İlkbahar Dönemi Sınavı, 22 Mayıs 2011 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca(Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca’dan yapılacak. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacak. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunacak. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak.

Başvurular 28 Mart-6 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak. Başvurular elektronik ortamda yapılacak. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabilecekler. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklar. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecek. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Sınav hakkında daha ayrıntılı bilgiye 2011-KPDS İlkbahar Dönemi Kılavuzundan ulaşılabilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.